Toyoda Gosein puolivallaton konseptiauto: Kumipallona luokses vierin

Tulevaisuuden kaupunkiautoa esittävän konseptihupsuttelun katseleminen tekee ihmisen iloiseksi.

Pitäähän se jokaisessa kansainvälisessä autonäyttelyssä olla. Nimittäin konseptiauto, joka on tehty enemmän hämmästeltäväksi kuin tulevan tuotantoauton kivijalaksi.

Tokion autonäyttelyssä tuo kummajainen on Toyoda Gosein konseptiauto Flesby 2. Valmistajansa mukaan Flesby 2 on koemalli, jonka tehtävänä on antaa suuntaviittoja sille, miltä kaupunkiautot saattavat näyttää joskus tulevaisuudessa.

Auton ulkonäkö tuo mieleen lähinnä sarjakuvien ja piirrettyjen elokuvien ajoneuvot. Toyoda Gosein insinöörit sanovat valinneensa auton ulkopintoihin "uuden sukupolven kumipäällysteet", jotka antavat mahdollisissa törmäyksissä periksi mutta palautuvat pian alkuperäiseen muotoonsa.

Siinä missä Volvo on ilmoittanut tavoitteekseen, ettei kukaan kuole tai loukkaannu vakavasti Volvon sisällä, Toyoda Gosei vakuuttaa, ettei kukaan jalankulkija kuole tai loukkaannu vakavasti törmäyksessä Flesby 2:n kanssa.

Flesby 2 on valmistajansa mukaan yhtä lempeän pehmeä sisältä kuin ulkoakin. Autossa on myös uutta älytekniikkaa. Se pystyy digitaalisilla ulkonäytöillään kommunikoimaan muiden tielläliikkujien kanssa. Toyoda Gosei aikoo kehittää autoonsa myös itseohjautuvuuden, mikä on suloisesti ristiriidassa törmäyksiä pehmentävien kumipäällysteiden kanssa.

Toyoda Gosei on ennen muuta autonosien valmistukseen keskittynyt, vuonna 1949 perustettu yhtiö. Toyoda Gosei on autojätti Toyotan tytäryhtiö, jonka alkuperäinen nimi oli Nagoya Rubber.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.