Toyota esitteli maasturi-Corollan – mutta sinä et tätä uutuutta todennäköisesti osta

Toyota on tänään julkistanut Corolla Crossin eli kakkien aikojen myydyimmän ja tunnetuimman mallinsa katumaasturiversion.

Toyota Corolla Cross on 4,46 metriä pitkä. Se siis sijoittuu valmistajansa maastureiden RAV4:n (4,6 metriä) ja Yaris Crossin (4,18 metriä) väliin. Myös Yaris Cross on uusi tuote, jonka myynti alkaa Suomessa ensi vuonna.

Toyota totesi lanseerauksessa, että Corolla Cross tulee myyntiin "useilla vahvoilla markkina-alueilla". Vaikea kuitenkin uskoa, että uutuutta alettaisiin tuoda Eurooppaan – olkoonkin, ettei katumaastureiden suosio näytä hiipuvan.

Uutuuden ensiesittely järjestettiin Thaimaassa, joten Aasia lienee ainakin aluksi sen päämarkkina-alue.

Corolla Crossin hybridivoimalinja toki sopisi Euroopan markkinoille. Bensiinimoottorin (132 hv/142 Nm) ja sähkömoottorin (71 hv/163 Nm) yhdistelmä kuulostaa eurooppalaiseen makuun sopivalta.

Vaikka ulkomuodot ovat Corollalle ennennäkemättömät, Cross-version sisätiloissa kaikki näyttää tuoreimmasta Corollan painoksesta lainatulta.

Corolla Crossin 487 litran tavaratila on tässä autoluokassa mainio. Kuva: Toyota Motor co.

Corolla Crossin pääsuunnittelija Daizo Kameyama runoili julkistuksessa sen luokan korulauseita, että kaiken teennäisyyden kruunuksi olisi ehkä voinut soittaa Paavo Maijasen kappaleen Pidä huolta.

– Toivomme vilpittömästi, että asiakkaat toivottavat lämpimästi tervetulleeksi uuden mallin ja ottavat sen kiinteäksi osaksi perhettään – aivan kuten puolisonsa, sisaruksensa ja ystävänsä. Toivomme, että asiakkaat kuljettavat Corolla Crossissa heille tärkeitä ihmisiä ja tavaroita sekä tulevaisuuden haaveitaan, riimitteli pääsuunnittelija.

Niitä tärkeitä tavaroita varten on 487-litrainen tavaratila eli auto on keskikokoisten maastureiden sarjassa erittäin kilpailukykyinen kuljetin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.