Toyota kärjessä Keski-Suomessa, Seat ja Dacia yllättivät

Tilasto uusien henkilöautojen ensirekisteröinneistä vuonna 2014 Keski-Suomessa ei sisällä suuria yllätyksiä. Toyota on selvä ykkönen (549 rekisteröintiä) ja Volkswagen yhtä selvä kakkonen (410). Škoda on kolmas (301) ennen Fordia (283). Nissan (248) puolestaan pysyi viidentenä ennen Volvoa (231).

Keski-Suomen rekisteröintitilaston yllätykset löytyvät vasta, kun sitä vertaa koko valtakunnan myyntilukemiin.

Keski-Suomea ei turhaan ole kutsuttu Toyota-maakunnaksi, sillä Toyotan markkinaosuus Keski-Suomessa (14,6 prosenttia) oli peräti 2,7 prosenttiyksikköä suurempi kuin japanilaismerkin osuus koko Suomessa.

Myyntimääriin suhteutettuna Toyotaakin kovempaan saavutukseen Keski-Suomessa ovat yltäneet Seat ja Dacia.

Seatin markkinaosuus Keski-Suomessa oli 3,1 prosenttia, kun se koko maassa oli 1,4 prosenttiyksikköä pienempi. Dacian markkinaosuus keskisessä Suomessa oli 2,6 prosenttia, kun sen valtakunnallinen osuus oli puolet siitä.

Tilastoja vilkaisemalla vahvistuu myös se olettamus, että talouden alavire ei vaikuta premium-luokan autojen myyntiin. Niin Volvoa, Mercedes-Benziä, BMW:tä kuin Audiakin rekisteröitiin Keski-Suomessa enemmän kuin vuonna 2013, mutta samaan aikaan esimerkiksi Kia, Citroën, Renault, Peugeot ja Hyundai menettivät myyntiään.

Vuoden 2014 ensirekisteröinnit kasvoivat Keski-Suomessa edelliseen vuoteen verrattuna 3,7 prosenttia. Uusia henkilöautoja luovutettiin uusille omistajille 3 763 kappaletta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.