Toyota vilautti jälleen huikeaa konseptiautoa

Japanilaisvalmistaja uskoo vetyautoihin, joiden teknologiaan se on lyhyessä ajassa hakenut tuhansia patentteja.

Toyota uskoo vahvasti vetyautoihin. Ensi viikolla alkavassa Tokion autonäyttelyssä se esittelee konseptiautonsa, joka toistaiseksi tottelee työnimeä Toyota Fine-Comfort Ride Sedan.

Toyotan mukaan autossa on tehoa peräti 416 hevosvoimaa (310kW). Jokaista pyörää pyörittää oma sähkömoottori, joka saa voimansa vedystä.

Toiminsäteeksi täydellä vetytankillisella luvataan tuhat kilometriä. Konseptiauto kiihtyy valmistajan mukaan nollasta sataseen 5,4 sekunnissa.

Vedyn tankkaamisen sanotaan olevan erittäin nopeaa ja yksinkertaista verrattuna vaikkapa täyssähköauton latamiseen. Vetysäiliö täyttyy alle kolmessa minuutissa eli vähän nopeammin kuin Aasiassa vuodesta 2014 lähtien myynnissä olleessa Toyota Miraissa.

Nyt esiteltävän konseptiauton sanotaan olevan premium-luokan edustusauto. Sisätilojen suunnittelussa on otettu huomioon itseohjautuvuus, sillä sisäkuvien perusteella etupenkit kääntyvät 360 astetta, joten edessä istuvat voivat keskustella luontevasti kasvotusten takapenkkiläisten kanssa. Autossa on kuusi istuinta.

Toyotan intoa polttokennoteknologiaan kuvastaa sekin, että japanilaisyhtiö on pienen ajan sisällä tehnyt noin 5 000 ns. uusiin voimanlähteisiin liittyvää patenttihakemusta. Suuri osa niistä on vetyautoihin liittyviä ideoita.

Vetyautojen edelläkävijä Toyota muistuttaa Fine-Comfort Ride Sedanista kertovassa tiedotteessaan, että vety on maailmankaikkeutemme yleisin alkuaine ja että sitä löytyy lähes kaikkialta aina vedestä kasvillisuuteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.