Toyotan pommi: Camry tulee myyntiin myös Suomessa

Japanilaisvalmistaja lähettää USA:n suosituimman henkilöautomallin valloittamaan uudistuneena Euroopan markkinat.

Uutista on täydennetty 6.1. klo 11.30 Toyota Auto Finland Oy:n kommentilla.

 

Suomalainen autovuosi alkaa mukavalla yllätyksellä. Japanilaismerkin maahantuoja Toyota Auto Finland Oy on päättänyt lisätä mallivalikoimaansa Camryn, joka on ollut pitkään jättimenestys esimerkiksi Pohjois-Amerikassa. Suomen kanssa samoihin aikoihin eli loppuvuonna 2018 Camry tulee myyntiin useissa Euroopan maissa.

Camry oli vuodesta 2001 alkaen 16 kertaa peräkkäin Yhdysvaltain myydyin henkilöauto (avolavat tilastoidaan USA:ssa erikseen). Viime vuoden virallisia tilastoja ei Yhdysvalloissa ole vielä julkaistu, mutta vuoden 2017 myydyimmäksi henkilöautoksi oli nousemassa Toyota RAV4.

Suomi saa Camryn hyvään saumaan. Täysin uudistunut Camry esiteltiin suurelle yleisölle ensimmäisen kerran viime vuonna Detroitin autonäyttelyssä. Jo silloin paljastui, että Toyota on vienyt Camryn aivan uusille poluille. Edellisen version harmaus ja varman päälle pelaaminen ovat saaneet väistyä: uusi Camry on tyylikkäästi räväkkä sedan, jonka muotoilussa ei ole säästelty rajuja pokkauksia.

Camry on Toyotan pääjohtajan Akio Toyodan henkilökohtainen lempilapsi. Hän halusi jopa itse esitellä uutuuden Detroitissa.

– Ei ole salaisuus, että olen ollut vahvasti mukana uuden Camryn suunnittelussa. Halusin olla mukana varmistamassa, etteivät katumaasturit saalista kaikkea suitsutusta autouutuuksia esiteltäessä, Toyoda totesi Detroitissa.

Toyota Camry tuli ensimmäisen kerran myyntiin vuodenvaihteessa 1982-83. Japanilaisvalmistajalla on aina ollut sille selvä paikka mallistossaan: Camry on keskikokoinen perheauto, jonka tärkeimmät valtit ovat käytännöllisyys, luotettavuus ja kilpailukykyinen hinta. Suomessa Camry katosi maahantuojan mallistosta 12 vuotta sitten.

Aiemmat Camry-mallit ovat tulleet suomalaisille tutuiksi esimerkiksi USA:n lomien vuokra-autoina. Uuden Camryn pituus ja leveys ovat jokseenkin samat kuin edellisen version, mutta pidentyneen akselivälin ansiosta jo ennestään hyvät sisätilat ovat kasvaneet. Uutuus on matalampi kuin edeltäjänsä.

Suomeen tuotavan Camry-malliston moottorivalikoima ei ole tiedossa, mutta USA:ssa haitari on leveä. Huippumallissa on 3,5-litrainen V6-bensiinimoottori. Camryn saa Toyotan tyyliin myös hybridinä.

 

PR Manager Kalle Kalaja, Toyota Auto Finland Oy: "Toyota Auto Finland Oy ei ole julkistanut tai vahvistanut mitään Camryn maahantuontiin liittyen, eikä meillä ole toistaiseksi asiaan mitään muuta kommentoitavaa."

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.