Tuulilasi voi rikkoutua entistä pahemmin lämpötilavaihteluiden myötä

Koko ikkuna voi mennä vaihtoon huolettoman auton pesun myötä. Iskemät kannattaa paikata mahdollisimman nopeasti.

Facebookin "Jyväskylä Nyt - Puskaradio" -ryhmässä heräsi keskustelua erään käyttäjän lisättyä kuva säpäleisestä sivuikkunasta. Epäilykset murtoyrityksestä kumottiin sillä, että rikkoutumisen on todennäköisesti aiheuttanut kuuma auringon paahde.

– Ihan mahdollista, että lasi on mennyt rikki lämpötilavaihtelun myötä. Lasissa on todennäköisesti ollut iskemä, josta muu ikkuna on lähtenyt säröytymään, sanoo Jyväskylän Autolasi Oy:n toimitusjohtaja Mika Nissinen.

Nissisen mukaan paikoillaan olleen auton lasin rikkoutuminen kuulostaa kuitenkin omituiselta.

– Yleensä rikkoutuminen johtuu esimerkiksi siitä, että tulikuumalle tuulilasille, jossa on särö, on alettu laskea kylmää vettä pesun aikana. Tai toisin päin, Nissinen kertoo.

Millään muilla toimenpiteillä tuulilasia tuskin saa pysymään ehjänä kuin huolehtimalla kiven iskemät ajoissa. Lasi kannattaa paikkauttaa heti, koska silloin saattaa säästyä suuremmalta vaivalta ja hintakin on todennäköisesti huokeampi.

– Rikkoutunutta kohtaa voi suojata likaantumiselta, vaikka teipin palalla. Se ei kuitenkaan lasia mitenkään muuten suojaa, Nissinen sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .