Työhevonen lupaa haastaa Fordin ja Teslan

Tekninen kilpajuoksu on tuomassa lava-autojen kisaan pistokkeesta ladattavan hybridin ja täyssähköauton.

Hyötyajoneuvoja valmistavaksi teknologiayhtiöksi itseään kutsuva Workhorse Group haluaa mullistaa lava-automarkkinat ja haastaa autoalan jättiläiset. Amerikkalaisyhtiö lupaa tuoda ensi vuonna markkinoille pistokkeesta ladattavan lava-auton, jonka toimintasäde täyteen ladatuilla litium-ioni-akuilla on noin 130 kilometriä. Sen jälkeen matka jatkuu bensiinimoottorin avulla. Bensiinimoottorilla ei kuitenkaan ole mekaanista yhteyttä pyöriin, vaan BMW:n kehittämä järjestelmä toimii kuin aggregaatti ja tuottaa virtaa sähkömoottorille.

Kahden sähkömoottorin ja matkanjatkajaksi kutsutun polttomoottorin yhteinen toimintasäde voi Workhorsen mukaan olla 550 kilometriä.

Sähkömoottoreista irtoavat 460 hevosvoiman tehot. Valmistaja lupaa myös, että Workhorse W-15 kiihtyy nopeammin kuin mikään muu lava-auto. Sen luvataan ehtivän nollasta sataseen alle 5,5 sekunnissa.

Auton hinnaksi Workhorse Group on arvioinut noin 50 000 euroa.

Lava-autojen sähköistämisestä on syntymässä Yhdysvalloissa tiukka kisa. Tesla on vihjannut esittelevänsä täyssähköisen lava-auton "lähivuosina". Ford puolestaan lupaa F-150-mallin hybridin myyntiin viimeistään vuonna 2020.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.