Tyhjien akkujen aamu iskee salakavalasti

Keskiviikkona on Jyväskylässä luvassa tammikuun alkuun osuva, lähes perinteinen autoilun ja liikenteen teemapäivä. Sitä voisi kutsua vaikkapa nimellä "Tyhjien akkujen aamu".

Monissa perheissä auto tai ainakin mahdollinen kakkosauto on seisonut pyhien pitkän lomakauden käyttämättömänä. Keskiviikkoaamuna se kaivetaan lumen alta esiin, ja yritetään lähteä matkaan. Tuota yritystä aamuhämärissä ei yhtään helpota tiistai-illaksi Jyväskylään luvattu noin 24 asteen pakkanen.

– Maanantai antoi jo osviittaa siitä, mitä luvassa on. Moni auto oli hyytynyt kotipihaan. Ja aivan varmaa on, että hyytyneitä autoja on keskiviikkona vielä paljon enemmän, arvelee Autopale Oy:n varatoimitusjohtaja Terho Vehkala.

Pihassa seisoneella autolla kannattaisi Vehkalan mukaan yrittää liikkeelle jo loppiaistiistaina, ettei ensimmäinen työaamu loman jälkeen ala kurjasti.

– Jos moottorin pyöritys on käynyt hitaammaksi tai käynnistysvaikeuksia on ollut jo aiemmin talvella, nyt olisi aika vaihtaa akku. Jo viikon päästä ovat luvassa seuraavat kovat pakkaset.

Vehkala naureskelee, että autoliikkeille pakkanen sopii oikein hyvin.

– Tottahan se on, että pakkanen on meidän alan paras myyntimies. Moni kävi jo maanantaina katselemassa uutta autoa sen pihaan jämähtäneen tilalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.