Uudella Audi A6:lla ajaminen on nautinto – katso koeajovideo

Iso Audi on ollut aina hyvä ajaa, uutuus on melkein täydellinen

Kesän odotettu autouutuus kahdeksannen sukupolven Audi A6 on hyvä. 1994 Audi 100 nimettiin A6:ksi, jo silloin auton tunnusmerkkejä olivat hyvät tilat matkustajille ja mainio ajettavuus. Tuo kaikki on säilynyt ja ajan saatossa vain parantunut.

Audi A6 on saanut teknologiaruiskeen, jota pohjusti jo markkinoille tullut A8. Kun ratista peittää automerkin logon, ei näkymän perusteella autoa olisi Audiksi tunnistanut. Hienostuneen muotoilun kruunaa MMI-kosketusnäyttöjärjestelmä. Kuljettaja ohjaa uuden Audin lähes kaikkia toimintoja kahdella suurella kosketusnäytöllä.

Tietojärjestelmä ja navigointi hoituvat ylemmällä 10,1 tuuman näytöllä ja alempi 8,6-tuumainen näyttö käyttää ilmastointia ja muita mukavuustoimintoja. Lisäksi mittareiden välissä oleva pieni taulu kertoo perustietoja auton tilasta.

Toinen pirystyspiikki on tullut avustaviin järjestelmiin. Ollaan jo lähellä autonomista ajamista, jossa auto hoitaa pääosin ajamisen. Audissa on 39 erilaista avustinsysteemiä. Auton kulkua ja ympäristöä tarkkailevat kamerat, ultraäänisensorit ja laserskanneri. A6 pysyttelee kiltisti omalla kaistalla, pitää välin edelläajaviin, vaikka ne välillä jarruttaisivatkin. Järjestelmä tunnistaa nopeusrajoitukset, ennakoi kaarteet ja liikenneympyrät.

Maantiellä Audi on elementissään. Kilometrit taittuvat ja autolla ajaessa tulee sellainen tunne, että voisi lähteä käymään esimerkiksi Taipalsaaressa, vaikka sinne ei kummoista asiaa olisikaan. Koeajotilanteessa kytkimme pois ylimääräiset avustusjärjestelmät. Ajoimme ja käänsimme autoa ihan itse.

Koeajoauton moottorina on 3,0-litrainen V6 diesel. Hevosvoimia on kiitettävät 286, joka takasi sen, että auton keskikulutus nousi yli kymmenen litran. No kun auto kiihtyy 0-100km/h vain 5,5 sekunnissa, niin pitäähän sitä kokeilla. Kaikki uudet Audit ovat kevythybridejä.

Uusi Audi A6 on hieno auto, josta on vaikea löytää mitään negatiivista sanottavaa. Auton hintahaitari on melkoinen. Halvimmillaan sen saa Jyväskylän Autotarvikkeelta hintaan 62000 euroa, koeajoautomme hinta on 102000 euroa, kun kokosin tietokoneella oman Audin hinnaksi tuli 116000 euroa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .