Uudistettu Volvo S80 ja uusia DRIVe-malleja

Volvo esittelee Genevessä meneillään olevassa autonäyttelyssä uudistetun S80:n, mallistonsa suurimman porrasperäisen henkilöauton. Uutuuden tunnistaa uudesta etusäleiköstä sekä uusista koristuksista ilmanottoaukoissa, ovien alaosassa ja takavalojen alla.

Auton hallintalaitteita on päivitetty, ja siihen on asennettu alumiinimittarit ja "uuden sukupolven" ohjauspyörä. Nelipuolaisen ohjauspyörän koristus ja silkkimattametallimainen viimeistely löytyy myös vaihteenvalitsimesta.

Autoon on saatavana täysin uusi kaksoisturbolla varustettu viisisylinterinen 2,4 litran turbodieselmoottori D5. Uusi D5 kehittää tehoa 205 hevosvoimaa ja vääntöä 420 newtonmetriä erittäin laajalla käyntinopeusalueella, ruotsalainen autonvalmistaja lupaa.

Volvon vähemmän kuluttava ja pienempiin päästöihin yltävä DRIVe-mallisto laajenee seitsemään. Viime syksynä esiteltyjen C30:n, S40:n ja V50:n rinnalle tulevat V70-, S80-, XC60- ja XC70-mallit. XC-malleissa pienipäästöisyys saavutetaan siirtymällä nelivetoisuudesta etuvetoon.

C30:n, S40:n ja V50:n uudet DRIVe-versiot on varustettu kahdella uudella toiminnolla. Toinen niistä on Start/Stop-toiminto, jonka avulla moottori sammuu automaattisesti, kun auto on pysähdyksissä esimerkiksi liikennevaloissa tai ruuhkassa.

Volvo lupaa, ettei järjestelmä rajoita millään tavoin auton mukavuutta parantavia ominaisuuksia, kuten audiojärjestelmää. Muiden merkkien vastaavista järjestelmistä poikkeava korkea mukavuustaso on mahdollinen pienen lisäakun ansiosta, Volvo kehuu.

Toinen uusi ominaisuus C30-, S40- ja V50 DRIVe 1.6D -malleissa liittyy auton hidastamisen yhteydessä vapautuvan energian keräämiseen. Toiminto lataa akkua heti, kun kuljettaja vapauttaa kaasupolkimen tai jarruttaa vaihteen ollessa valittuna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.