Uusi Subaru Legacy Eurooppaan syksyllä

Subaru Legacyn 20-vuotisjuhlan kunniaksi New Yorkin autonäyttelyssä esiteltiin auton viides ja täysin uusi sukupolvi. Subarun valtit eli symmetrinen neliveto, kompakti boksermoottori ja luotettavuus ovat tallella, uutta on muotoilussa, mukavuudessa ja ylellisyydessä.

Kyseessä on Yhdysvalloissa valmistettava versio, joka poikkeaa niin tekniikaltaan kuin ulkonäöltään jonkin verran Eurooppaan tuotavasta mallista. Eurooppaan tuotavan Legacyn tuotanto alkaa Japanissa myöhemmin tänä vuonna.

Subaru Legacyn uuden viidennen sukupolven Euroopassa myytävät versiot esitellään syyskuussa Frankfurtin autonäyttelyssä ja ne tulevat myyntiin Suomessa loppusyksystä.

Uutta designia


Uudessa Legacyssa ohjaamo on suunniteltu täysin uudelleen sekä kuljettajan ergonomia että matkustajien mukavuus huomioon ottaen.

Perusrakenteessa tärkeintä on 80 mm aikaisempaa pidempi akseliväli. Sen avulla matkustamo on huomattavasti aikaisempaa suurempi, ja etenkin takamatkustajien jalkatilat ovat kasvaneet.

Myös tavaratila on kookkaampi ja porrasperäisessä korimallissa takaistuimen selkänojat eteen taittamalla avautuva aukko on merkittävästi aikaisempaa suurempi.

Amerikan moottorit


Uusi Legacy tulee Yhdysvalloissa myyntiin kolmella moottorilla, joita on kehitetty kaikilta osin, mutta ennen kaikkea niiden taloudellisuutta on parannettu.

Perusmallissa on 2,5-litrainen vapaasti hengittävä moottori, joka kehittää 125 kW (170 hv) tehon ja sen suurin vääntömomentti on 230 Nm. Vaihteistoksi voi valita kuusivaihteisen käsivalintaisen tai aivan uuden LineartronicTM CVT-vaihteiston eli portaattomasti toimivan automaattivaihteiston.

Mallisarjan urheilullisin vaihtoehto on 2,5-litrainen turbomoottori, joka kehittää 195 kW (265 hv) ja sen suurin 350 Nm vääntö on käytössä laajalla 2000-5200 r/min käyntinopeusalueella. Tämän moottorin jatkeena on aina kuusivaihteinen käsivalintainen vaihteisto.

Ylellisyyttä arvostavalle tarjotaan 3,6-litrainen kuusisylinterinen boksermoottori viisivaihteisen automaattivaihteiston kera. Tämän moottorin suurin teho on 188 kW (256 hv) ja vääntö 335 Nm.

Miljoona-auto


Kahdenkymmenen vuoden aikana on valmistettu pitkälti yli kolme miljoonaa Legacya ja se on ollut useana vuonna eniten myyty nelivetoinen henkilöauto niin Suomessa kuin monessa muussakin maassa.

Kaksi edellistä sukupolvea on valittu synnyinmaassaan Japanissa vuoden autoksi ja saman voiton Legacy on saavuttanut myös Australiassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.