Uusi takaisku – Volkswagen keskeytti kaikki Golfin toimitukset asiakkaille

Volkswagen kertoo keskeyttäneensä uusien, kahdeksannen sukupolven Golf-mallien toimitukset asiakkaille. Volkswagenin mukaan auton eCall-hätäviestijärjestelmässä on havaittu vikoja.

Golfeja alkaa lähteä asiakkaille vasta sitten, kun ohjelmistovika on korjattu ja kaikki valmistajan tiloissa olevat Golfit on tarkastettu.

Myös muiden Volkswagen-konsernin automerkkien tuotteet tutkitaan. Se tarkoittaa, että esimerkiksi Audin, Seatin ja Škodan tuotantolinjoilla analysoidaan parhaillaan hätäviestijärjestelmien toimintaa.

Hätäviestijärjestelmä tuli keväällä 2018 pakolliseksi EU-alueella myytävissä ja valmistettavissa uusissa autoissa.

Volkswagen ei olisi kaivannut uutta ongelmaa kevääseensä. Saksalaisjätin tuotanto ja myyntikoneisto ovat jo yli kaksi kuukautta kärsineet koronaviruksen tuomista ongelmista.

Uuden Golfin lanseeraus ehdittiin monissa maissa – esimerkiksi Suomessa – järjestää juuri ennen koronakaaoksen alkua. Uutuusesittelyn normaalisti mukanaan tuoma alkuinnostus ei kuitenkaan toteutunut, kun asiakkaat pahimmoilleen sulkeutuivat kotioloihinsa.

Tehtaiden sulkemiset ovat myös viivästyttäneet Volkswagenin täyssähköisten ID.3- ja ID.4-mallien tuotannon käynnistymistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.