VW Golf GTI jyrähti 35 vuoden kunniaksi

Ensimmäisestä Volkswagen Golf GTI:n lanseerauksesta on kulunut jo 35 vuotta, joten menestystä pitää juhlistaa tavallistakin äkäisemmällä autolla.

Golf GTI Edition 35 ärjyy tavallistakin voimakkaammin 235 hevosvoiman, 300 newtonmetrin ja äänimaailman fiksaamisen ansiosta. Tavallisessa GTI:ssähän tehoja on 25 kaakkia vähemmän kuin tässä kaksilitraisessa, nelisylinterisessä turbopaketissa.

Voimanlähde on sama kuin Golf-malliston huipulla, nelivetoisessa Golf R:ssä. Tämäkin GTI on kuitenkin etuvetoinen, kuten aina 35 vuoden aikana.

Erikoispainos kiihtyy nollasta sataan 6,6 sekunnissa, ja toisaalta se pysähtyy tehokkaiden levyjarrujen ansiosta samasta nopeudesta jo 35 metrin matkalla.

Huippunopeudeksi kerrotaan 247 kilometriä tunnissa.

1 400-kiloinen auto kuluttaa bensaa kuusiportaisen DSG-automaatin kanssa 8,0 litraa sadalla kilometrillä ja desin enemmän samanmoisen käsiaskin kanssa.

Sporttialustalla varustettu auto on puolitoista senttiä matalampi kuin tavallinen Golf.

Volkswagen Golf GTI Edition 35 on saatavana yhdeksällä eri värillä.

GTI:stä kehkeytyi kokoluokassaan ainutlaatuinen menestystarina, jota saksalainen autonvalmistaja ei osannut itsekään odottaa. Alun perin tuotannon ajateltiin jäävän 5 000 kappaleeseen, mutta pian on jo kaksi miljoonaa kasassa!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.