Vakioautojen ennätykset kevyttä tavaraa Chironille

Volkswagen-konsernin omistama Bugatti tuo 1 479-hevosvoimaisen tykin myös Frankfurtin autonäyttelyyn.

Bugatti Chiron on pistänyt yhden vakioautojen ennätyksistä uusiksi. Chiron kiihtyi 0–400km/h–0 -testissä eli nollasta 400 kilometriin tunnissa ja takaisin nollaan 41,96 sekunnissa. Entisen F1-kuljettajan Juan Pablo Montoyan ajama Chiron liikkui ennätyskokeen aikana 3 112 metriä eli saman matkan kuin suhteellisen hyväkuntoinen ihminen juoksee Cooperin testissä.

Chironin kiihtyvyyttä nollasta sataan ei ole virallisesti ilmoitettu, mutta lukeman arvioidaan olevan 2,4 sekuntia. Auton huippunopeus on valmistajan mukaan tällä hetkellä rajoitettu 420 kilometriin tunnissa. Valmistaja uskoo, että kun autolta riisutaan sähköinen kuonokoppa pois, sille mitataan vähintään 463,5 kilometrin ennätysnopeus. Vakioautojen huippunopeusennätys on 430,3 kilometriä tunnissa.

Chironia vauhdittaa neljällä turbolla ryyditetty 8-litrainen W16-moottori, joka tarjoaa 1 479 hevosvoiman tehon ja 1 600 newtonmetrin väännön.

Volkswagen-konserniin kuuluva Bugatti on ilmoittanut valmistavansa 500 Chironia. Nelivetoinen, 2-ovinen coupé ei ole rajoitetusta valmistuserästä huolimatta vielä loppuunmyyty, joten noin 2,5 miljoonalla eurolla voi yhä lunastaa omansa.

Ennätys-Chiron on näytillä tällä viikolla alkavassa Frankfurtin autonäyttelyssä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.