Vakuutusyhtiö: Miehet kolaroivat naisia kalliimmin

Naiset ja miehet ovat erilaisia, sehän on selvä juttu. Myös se on selvää, että liikennekäyttäytyminen näiden kahden sukupuolen välillä on erilaista. Miesten mielestä naiset ovat huonompia kuskeja. Naisten mielestä miehet ovat, no, erilaisia kuskeja kuin he itse.

Daily Mail -lehden mukaan brittiläinen vakuutusyhtiö Diamond Car Insurance tutki 400000 liikennevahinkoilmoitusta viiden vuoden aikana ja keskittyi nimenomaan sukupuoliasiaan. Lopputuloksena oli se, että nyt Diamond Car Insurance tietää tarkkaan, minkälaisia kolareita naiset aiheuttavat ja minkälaisissa miesten aiheuttamisssa tilanteissa menee peltiä ruttuun.

Naiset törmäävät pysäköityyn autoon miehiä useammin, samoin he ajavat useammin kolareita seinän kanssa ja peruuttavat päin toista autoa. Myös parkkipaikalla toiseen liikkuvaan autoon kolauttavat ovat useammin naisia. Näissä tilanteissa nopeutta on yleensä vähän ja vahingotkin ovat pienempiä.

Miesten aiheuttamista kolareista useammat ovat vakuutusyhtiön mukaan "tuhoisampia" ja niissä on kovempi nopeus. Miehet ovat naisia useammin syypäitä onnettomuuksiin, joissa on osallisena useampi auto tai toinen osapuoli on jalankulkija. Lisäksi törmäyset vastaantulevaan autoon ja kaiteisiin ovat miehille tyypillisempiä onnettomuuksia.

Diamond Car Insurancen tiedottajan Dave Hallidayn mukaan miesten aiheuttamat kolarit tulevat vakuutusyhtiölle kalliimmaksi kuin naisten aiheuttamat rytäkät.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.