Vanhassa Ford Fiestassa soi kesäautoblues – käytetyn auton saa puhelimen kuukausimaksuhinnalla

Viime viikolla koeajoimme vaihtoautohinnaston yläpäässä seilaavan muskelimaisen Volvo XC90. Käytetyn Volvon kuukausierä kipuaa peräti 1180 euroon. Siihen verrattuna Fiestan kuukausierä 14 euroa tuntuu pieneltä linnunpaskalta tuulilasissa.

Ford Fiesta 1,3i Ambiente, vuosimallia 2002 on myytävänä Jyväskylän Rinta-Joupilla. Hintaa valkoisen värisellä pikkuautolla on 690 euroa. Mittariin on kertynyt 145000 kilometriä, eli 16-vuotta vanhalla autolla on ajettu vuosittain keskimäärin 9000 kilometriä. Seuraava katsastus on vasta tammikuussa.

Ensivaikutelma autosta on hyvä. Fiesta tönöttää vaihtoautorivistössä jämäkkänä ja ryhdikkäänä. Lähempi tarkastelu paljastaa vasemmassa lokasuojassa lommon ja ruostetta on alkanut kertyä pyöräkoteloiden helmoihin.

Sisustusta ei pääse heti ensiyrittämällä hiplaamaan, sillä annetulla avaimella kuljettajan puolen etuovi ei aukea. Vänkärin puolelta sisälle, ovi auki sisältäpäin ja uusi yritys. Lukko toimii ja ovi aukeaa, vika on tyypillinen vanhemmille Fordeille, avain ja lukkopesä kuluvat käytössä, eivätkä enää tunnista toisiaan. Usein auttaa uuden avaimen teettäminen.

Sisätiloiltaan Fiesta on oikeastaan melko siisti. Koirankarvat ja likanaarmut lähtevät siivoamalla. Muosiosat eivät ole halkeilleet ja verhoilu on ehjä. Penkit ovat ryhdikkäät istua ja niiden päälliset näyttävät ehjiltä. Takapenkkiä ei testattu, sillä muutenkin voi yli satakiloinen mies voimistella kuin yrittämällä könytä 3-ovisen pikkuauton takapenkille.

Fiestalla on yllättävän hyvä ajaa. Kilometrilukema ei tunnu, auto tottelee ohjausta kaupunkiajossa terävästi. Maantieajossa ohjaus ei vetele ja auto kulkee mukisematta suoraan. Jousitus suodattaa töyssyt ja kuopat asiallisesti. Vaihteensiirto toimii moitteetta ja kytkin ottaa kiinni normaalisti.

Hintaan 690 saa meidän lyhyen koeajon perusteella ikäisekseen asiallisen auton. Teeseitsemiehelle saattaisi tässä olla asiallinen peli vuosiksi. Tai miten olisi kolmen nuoren kimppa-auto.

Miinuksena on auton huoltohistoria, kahdeksan vuoden ajalta ei ole paljoa tietoa mitä autolle on tehty, jonkinlainen tarkastus olisi paikallaan. Lisäksi Ford kaipaa siistimistä ja rasvaa vähän sinne ja tänne. Plussana vielä Rinta-Joupin automyyjän Janne Huovisen vinkki.

– Kerro siinä jutussa, että hinnasta voi vähän tinkiä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .