Varpunen yritti matkustaa jäniksenä

Rakkaat lukijat! Tervetuloa Autot ja liikenne -teeman kaikkien aikojen ensimmäiselle luontopalstalle. Tänään aiheenamme ovat varpuset. Tai paremminkin yksi varpunen, joka kyllästyi jatkuvaan itselentämiseen ja yritti käyttää reittilentoa.

Nousulupaa odottanut eteläkorealaisen Korean Air Line -yhtiön lentokone joutui pysäyttämään nousuvalmistelut, kun koneen matkustamossa liiteli varpunen. Lentoemäntien lintujahti ei tuottanut tulosta, joten kone palasi lähtöportille ja matkustajat passitettiin takaisin odotusaulaan.

Varpunen vältti niin sanotun sudden death -ratkaisun, koska lentokoneessa ei voi käyttää haulikkoa. Reiät lentokoneen seinässä ovat kiusallisia. Lintu saatiin kiinni kolmen tunnin kissa-hiiri -leikin jälkeen. Matkustajat puolestaan siirrettiin toiseen koneeseen, ja he pääsivät matkaan yli kaksi tuntia myöhästyneinä.

- Varpunen antautui lopulta vahingoittumattomana ja se päästettiin takaisin luontoon. Mutta se sai tempauksesta porttikiellon yhtiömme koneisiin, sanoi Korean Air Linesin edustaja.

Hän tarkoitti tietenkin lähtöporttikieltoa.

Niin, ja sitten se luonto-oppitunti. Varpunen on maapallon runsain lintulaji. Niitä on arviolta 500 miljoonaa yksilöä. Ne syövät toukkia, viljaa ja rikkakasvien siemeniä - ja lentokoneaterioita, jos sattuvat saamaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.