Venäjällä ensirekisteröityä Mersua ei ole ihan helppo myydä suomalaisille

Mikäli Mercedes-Benzin S-sarjan Coupé kiinnostaa, mutta uuden hinta ahdistaa, voi kiikarin suunnata vanhempaan CL:ään.

Rinta-Joupin Autoliikkeen vaihdokkien joukossa seisoo Mercedes CL 500 2D vuosimallia 2003. Tällä yksilöllä on hieman harvinaisempi tausta, sillä se on ensirekisteröity Venäjällä runsain varustein.

Mersussa on 16 vuotta vanhaksi autoksi sen verran varusteita, että sen ensiostaja ei arvatenkaan ollut mikään perusduunari. Esimerkiksi nahkasisustus, Alcantara-kattoverhoilu, Xenon-ajovalot, Bosen äänentoistojärjestelmä, kattoluukku ja pitkä rivi turvallisuusvarusteita on ruksittu hankintahetkellä.

 

Mersussa on ikäänsä nähden pieni mittarilukema: 165 000 kilometriä. Hintaa autolla on 14 880 euroa.

Mallimerkintä kertoo suuresta litratilavuudesta ja V8-moottorista, joten käyttökustannuksiltaan bensa-Mersu ei ole edullisimmasta päästä.

 

Mercedes-Benz CL:n ja S-sarjan ensimmäinen yhtäläisyys on kokoluokka. Koska CL:n kanssa samaan aikaan ei ollut tuotannossa S-sarjalle omaa Coupéa, voidaan CL:ää käytännössä pitää Ässän coupémallisena serkkuna. Nykyään CL on mallinimenä haudattu, ja S-sarjasta löytyy oma Coupénsa.

Auto on tuotu Suomeen käytettynä. Jakopää on ketjulla, ja varusteita löytyy automaattivaihteistosta kattoluukkuun.

Istuin löytyy neljälle, ja tehoksi ilmoitetaan 306 hevosvoimaa.

Tehot ovat melko pienet, mutta äänimaailma vakuuttaa. Perusmallin Ässämersussa ei vastaavia ääniä usein kuule.

Nahkasisusta ( exclusive alpaca grey) on melko ehjä, mutta nimensä mukaisesti harmaa – tylsyyteen asti.

 

Sisällä tunnelmat ovat isojen Mersujen kaltaiset. Etupenkillä olot ovat mukavuuspainotteiset, ja ajoasento löytyy ovessa olevien sähkösäätöjen kautta. Kun katsoo takapenkille, on helppo todeta, että taksitolpalle tämä auto ei sovellu.

Auto lähtee käyntiin joko avaimesta tai vaihtoehtoisesti vaihdekepin päässä olevasta napista.

Moottori käy terveesti, ja meno on vakaata. Alustatuntuma on matka-ajoon sopiva, eikä sitä ole pilattu liialla jäykkyydellä.

Suomalaiset epäilevät autokaupoilla Venäjä-lähtöisten autojen ostamista. Tässä autossa laatu ja hinta kuitenkin kohtaavat, joten se on tiettyihin käyttötarpeisiin Mersua etsivälle kelpo kulkupeli. Takapenkkiläisten ahtaat tilat lienevät auton suurin miinus.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .