Video: Tesla haastaa Top Gearin oikeuteen

BBC:n kultamuna ja eräs maailman katsotuimmista auto-ohjelmista kärkihahmonaan Jeremy Clarkson joutuu oikeuteen Isossa-Britanniassa. Haastajana on sähköautovalmistaja Tesla ja syynä kolme vuotta sitten ohjelmassa esitetty Tesla Roadsterin koeajo.

Kaikki alkoi ohjelmassa hyvin, Clarkson kehui autoa maasta taivaaseen puhumalla jopa "raamatullisen" nopeasta autosta ja "autosta, jonka hän voisi kuvitella ostavansa".

Sen jälkeen autoa ei ohjelmassa juuri siunailtu, Clarkson väitti, että autolla pääsi akkujen turvin vain 90 km:n matka vaikka Teslan ilmoittama toimintasäde on 340 km.

Kun akut tyhjenivät kuvauksissa, näytetään ohjelmassa kohtaus, jossa joukko ihmisiä työntää Tesla Roadsteria lentokonehalliin. Teslan mukaan tämä "pätkä" on lavastettu: auton akut eivät olleet tyhjentyneet eikä sitä olisi täytynyt työntää mihinkään.

Automotive Newsin mukaan Teslan mielestä koeajotilanne oli täynnä valheita ja se oli omiaan johtamaan harhaan mahdollisia asiakkaita.

Teslat valmistetaan Yhdysvalloissa Kaliforniassa ja edelleen toimintasäteeksi luvataan yli 322 km, kiihtyvyys on 0-100 km/h 4 sekuntia ja huippunopeus 210 km/h. Kilometrikustannukseksi on laskettu 1,25 senttiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.