Volkswagen Greenpeacen hampaissa

Euroopan suurin autonvalmistaja Volkswagen liioittelee vihreää imagoaan, kirjoittaa The Independent. Brittilehden haltuunsa saaman Greenpeacen raportin mukaan Volkswagen ei ole onnistunut vähentämään autojensa bensankulutusta yhtä paljon kuin esimerkiksi BMW ja Toyota.

Ympäristöjärjestön mukaan Volkswagen on asentanut vain kuuteen prosenttiin autoistaan ympäristöystävällisimmät moottorinsa ja on nostanut näiden autojen hintaa todellisia kustannuksia enemmän pidätelläkseen ympäristöystävällisempien autojen yleistymistä.

Greenpeace valittaa myös, että Volkswagen-konserni vastustaa EU:n tavoitetta vähentää kasvihuonekaasupäästöjä aiempaa sovittua nopeammin, eli 30 prosenttia vuoden 1990 tasosta vuoteen 2020 mennessä. Tätä tavoitetta kannattavat muun muassa sellaiset suuryritykset kuin Google, Ikea ja Sony. Volkswagen tyytyisi EU:n nykyiseen tavoitteeseen, eli vähentää päästöjä 20 prosentilla, koska korkeampi tavoite vaarantaisi sen mukaan työpaikkoja.

Volkswagen ei vastannut kunnolla Greenpeacen raporttiin, vaan tyytyi toistamaan 1. helmikuuta päivätyn vastauksensa Greenpeacelle. Siinä todetaan, että konsernin tavoitteena on olla markkinajohtaja ympäristöystävällisten tekniikoiden kehittämisessä.

Greenpeace aloittaa tiistaina Lontoossa Volkswagenin vastaisen kampanjan paljastamalla Darth Vaderin kuvalla varustetun julisteen, jossa lukee "Volkswagen. The Dark Side" (pimeä puoli).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.