Volvo ällistytti taas kolaritestissä, nyt pikkumaasturillaan

Vahvassa suosiossa Suomessakin seilaavat Volvo XC40 ja Ford Focus ovat yltäneet viiteen tähteen Euro NCAP:n tuoreissa kolaritesteissä.

Turvallisuudestaan jatkuvasti kiitosta keräävä Volvo jatkoi tuttua linjaa myös uudella pikkumaasturillaan. Volvo XC40:n arvosanat olivat Euro NCAP:n testin kaikilla osa-alueilla erittäin hyvät. Aikuismatkustajien turvallisuudessa XC40:n arvioksi tuli 97 prosenttia, mikä on yksi eurooppalaisen testihistorian korkeimmista luvuista. Myös lapsimatkustajien turvallisuudessa Volvo XC40 kirjautti 87 prosentin tuloksen – sekin kiristyneiden NCAP-asteikkojen huippuluokkaa. Jalankulkijoiden turvallisuudesta XC40 sai 71 prosentin ja turvallisuusjärjestelmistä 76 prosentin noteerauksen.

Uusi Ford Focus keräsi aikuisten turvallisuudessa 85 ja lasten turvallisuudessa 87 prosenttia. Jalankulkijaturvallisuudessa Focus arvioitiin 72 prosentin automalliksi ja turvajärjestelmät olivat 75 prosentin tasolla.

– Hienoa, että Volvon ja Fordin kaltaiset autonvalmistajat tekevät autoistaan jatkuvasti turvallisempia. Sekä Volvo XC40:n että Ford Focuksen kohdalla on helppo havaita, ettei ratkaisuja ole tehty ajatellen turvallisuustestaajia, vaan tähtäimenä on aidosti turvallisempi liikenne, sanoi Euro NCAP:n pääsihteeri Michiel van Ratingen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .