Yli 400 000 euron super-Ford tulee Suomeen

Lievestuoreella toimivan IS Automotive Oy:n Ilmo Saarela on innoissaan. Erikoisautoja Suomeen tuova IS Automotive tuo maahan todellisen superauton, kun tamperelainen Mika Kosola tilasi Saarelan kautta uuden Ford GT:n, joka esiteltiin juuri Detroitin autonäyttelyssä. Ford on ilmoittanut valmistavansa noin 500 GT:tä.

– Tämän auton tuominen ei ole IS Automotivelle tosi asiassa mikään kultakaivos. Mutta sen tuominen motivoi sitäkin enemmän, sanoo Saarela.

Saarela myhäilee, että kyseessä on myös hyvä asiakkuussuhde.

– Tämä on neljäs auto, jonka IS Automotive tuo Kosolalle. Ja kun nopeasti asiaa mietin, GT ei taida olla edes kallein Kosolalle haetuista autoista, naureskelee Saarela.

Ford ei ole vielä ilmoittanut GT:n myyntihintaa USA:ssa, mutta se noussee lähelle 250 000 dollaria eli yli 200 000 euroon.

– Ennen kuin se Suomeen asti saadaan, hinta veroineen alkaa nelosella, laskee Saarela.

GT tyrkkää yli 600 hevosvoiman tehot 3,5-litraisesta V6 Ecoboost Twin-Turbo -moottorista.

Mallin julkaisu ajoitettiin Ford GT:n juhlavuodelle, sillä 50 vuotta sitten silloinen Ford GT40 otti legendaarisessa Le Mansin 24 tunnin kilpailussa kolmoisvoiton.

Kun edellinen juhlaversio tehtiin kymmenisen vuotta sitten, niitä päätyi Suomeen viisi. Rekisterissä on Saarelan mukaan kuitenkin vain yksi, muut ovat suomalaiskeräilijöiden kokoelmissa.

– Ennustan, että myös tätä uutta GT:tä tuodaan Suomeen useampikin. Kiinnostusta tuntuu olevan, toteaa Ilmo Saarela.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.