Yllättävä seikka ratkaisee usein autovalinnan

Autokauppaan erikoistuneen J.D. Power -tutkimuslaitoksen selvitys paljastaa yllättävän asian autovalinnoista Yhdysvalloissa. Vaikka polttoaineen kulutus on vuosi vuodelta tärkeämpi kriteeri uuden henkilöauton valinnassa, se ei olekaan suurin yksittäinen tekijä jonkin automallin ostamatta jättämisessä.

Useimmin automalli hylättiin, koska siitä puuttui jokin ostajan tärkeänä pitämä tekninen innovaatio. Liian suuri kulutus oli listalla kakkosena.

Tämä tarkoittaa tutkijoiden mukaan käytännössä sitä, että monet ostajat ovat jo etukäteen valinneet muutaman itselleen sopivan ja kulutukseen melko tasavertaisen automallin. Niistä sitten hylätään ne, joihin ei saa kohtuuhinnalla (tai lainkaan) esimerkiksi pysäköintiavustinta, mukautuvaa vakionopeudensäädintä, bluetooth-valmiutta tai jotakin vastaavaa toimintoa.

J.D. Powerin mukaan yllättävää tutkimuksessa oli myös se, että ympäristötietoisina pidetyt nuoret aikuiset (vuosina 1977–1994 syntyneet) eivät olleet juuri lainkaan kiinnostuneita nollapäästöisistä sähköautoista.

Tutkimukseen osallistui 30 000 uuden henkilöauton ostanutta amerikkalaista. Auton hinta ei ollut vastaajilla vaihtoehtona, koska se vaikuttaa lähes jokaisen ostajan valintaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.