Ylpeä Porsche ärjyy pian jättimuseossa

Porsche herättää väristyksiä autoihmisissä. Saksalainen urheiluautojen valmistaja on pitkän historiansa aikana rakentanut useita automaailman halutuimpiin kuuluvia autoja.

Pian Porschen tarina on jokaisen halukkaan nähtävillä koko komeudessaan. Porsche avaa tammikuun viimeisenä päivänä uuden, jättimäisen museon Stuttgartin esikaupunkiin Zuffenhauseniin, jossa myös yhtiön päämaja ja suurin tehdas sijaitsevat. Tähän saakka Porschella on ollut pienehkö museo päämajansa naapurissa.

Uudessa museossa on esillä aina vähintään 80 autoa, joita museonjohtaja Klaus Bischofin mukaan vaihdetaan tiuhaan. Vain muutamat Porschen kirkkaimmat helmet pysyvät nähtävillä jatkuvasti. Lisäksi museossa voi esimerkiksi tutustua Porschen valmistukseen.

Nimi Porsche oli autoteollisuudessa tärkeä jo ennen kuin yhtään Porschea oli rakennettu. Ferdinand Porschen vuonna 1931 perustamana yhtiö teki aluksi suunnittelutyötä muille autonvalmistajille. Porschen perustajan suunnittelema on esimerkiksi Kupla-Volkswagen.

Ensimmäinen Porsche oli kilpa-auto, joka valmistettiin Kupla-VW:n osista vuonna 1939. Yleiseen myyntiin suunnattuja vakioautoja Porsche alkoi tuottaa vuonna 1947.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.