"YouTube-Erska" Eero Surakka, 16, menestyi moottoripyörämessuilla – Bräkkis tehosi, ja mintti Temmi toi pronssia

Päivää, pääsin just koulusta ja iskän kaa haettiin mustat noppaventtiilihatut. Takavalon johdot menee tänne kiinni ja Erska-tarra tulee sit tonne. Tuulenohjurit teippailen seuraavaksi. Ne kannattaa pohjustaa bräkkiksellä ja lämmitellä tarroja kuumailmapuhaltimella, että ne pysyy paremmin, Eero ”Erska” Surakka, 16, näyttää YouTube-videolla.

 

Lyseon lukiossa kaksoistutkintoa ja Gradiassa rakennusalaa opiskelevan Surakan illat ja viikonloput ovat kuluneet viiden kuukauden ajan Tyyppäläntien korjaamolla Jyväskylän Lohikoskella, jossa hän on rakentanut 125-kuutioista TM-pyöräänsä. Tavoitteena oli menestys MP-messujen Petrol Circuksen Open-sarjassa. Open-sarjaan hyväksyttiin kymmenen itse rakennettua pyörää sadasta. Surakan TM eli Temmi sijoittui rakentajaäänestyksessä kolmanneksi.

TM on hänen toinen rakentamansa pyörä. Hän muunsi alun perin endurokäytössä olleen pyörän tieliikennekelpoiseksi näyttelypyöräksi.

 

Hän osti pyörän alkukesästä, ja purki ensin koko vehkeen osiin. Joitakin osia on viety ammattilaiselle pulverimaalaukseen. Sen jälkeen hän on ostanut uusia osia netistä sekä korjaillut, kiillottanut osia sekä teipannut pyörään uniikin Mikki Hiiri -aiheisen tarrasarjan yhdessä isänsä ja luokkakavereidensa Konsta Hytösen ja Valtteri Karin kanssa.

 

– Yhdessä on mukavampi meininki, yksin olisi aika tylsää rakennella.

Samalla hän on kavereidensa kanssa videoinut ja kertonut korjauksen etenemisestä YouTube-kanavallaan.

Ensimmäisellään eli Derbi-mopolla hän voitti Jyväskylän MP-messujen mopo/piikkisarjan.

Sittemmin hän myi Derbin sekä hankki kevarin korjailuun lisärahaa kesätöillä Kuokkalan Huolto-Kartanossa. Myös joululahja- ja synttärirahat ovat menneet pyörän rakenteluun. Työnantajalta lohkesi lisäksi sponsorirahaa.

Isältään hän lainasi tonnin.

– Nyt on sekin maksettu takaisin, Surakka kertoo.

TM:n hän myy, jos joku tarjoaa siitä kymppitonnin.

– Muuten ajelen sillä syksyyn asti ja katselen sitten uusia rakennusprojekteja.

Hän aloitti pyörien rakentelun 13-vuotiaana, jolloin osti ensimmäisen pyöränraatonsa.

– Sitä korjailemalla olen oppinut väsäämään pyörien ulkonäköä ja konepuolta.

Surakan YouTube-kanavalla on yli 5 000 tilaajaa. Instagramissa hänellä on yli 3 000 seuraajaa ja Snapchatissa 2 000 seuraajaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .