Zoen päästöt nolla

Renault Zoe on ranskalaisvalmistajan täyssähköauto, joka kielii tulevasta. Se on 90-prosenttisesti tulevien Renaultin sähköautojen kaltainen ja näköinen.

Auto on Clion kokoinen, 4,1 metriä pitkä ja autossa on 60 kW:n sähkömoottori, joka antaa 222 Nm:n väännön. Kauppoihin auto tulee vuoden 2012 puolivälissä. Auto soveltuu valmistajan mukaan myös pitkään matkaan, koska siinä on 19 tuuman renkaat.

Zoen lataus käy kolmella eri tavalla. Tavallinen lataus kestää 6-8 tuntia riippuen saatavilla olevasta sähkövirrasta.

10 minuutin pikalataus mahdollistaa 60 km:n ajon tai 30 minuutin latauksella akku varautuu 80-prosenttisesti.

Akut voidaan myös vaihtaa kolmessa minuutissa täysin ladattuihin.

Eikä tässä kaikki.

Zoessa on järjestelmä, joka huolehtii kyydissä olevien ihmisten hyvinvoinnista. ZOE Preview -varustepaketti tarkkailee matkustamon ilmankosteutta ja lisää sitä, jos ilma kuivuu esimerkiksi pitkillä ajomatkoilla.

Järjestelmän ilmamittari mittaa saasteiden määrää ja sulkee automaattisesti ilman sisäkierron, jos pitoisuudet kasvavat liian korkeiksi.

Ja kaiken kruunaa L'Oréalin kehittämä hajustekone, joka levittää autoon sähköisesti tuoksua sen mukaan onko kuski polkemassa töistä kotiin vai ajelemassa vaikkapa yöaikaan.

Ranskalaiset uskovat näet, että töistä tultaessa autoon sopii rauhoittava tuoksu ja yöllä ajettaessa valppautta virkistävä parfyymi.

Voilá!