Keskisuomalaisen vaalikone aukeaa lukijoille 1. maaliskuuta – mukana 25 kysymystä

Eduskuntavaalit käydään 14. huhtikuuta. Sopivan ehdokkaan etsimisen voi kuitenkin aloittaa jo perjantaina 1. maaliskuuta, kun Keskisuomalaisen vaalikone avautuu lukijoille.

Vaalikone on tarkoitettu Keski-Suomen vaalipiirissä äänestäville.

Koneessa on 25 kysymystä, joihin käyttäjä voi kertoa kantansa. Tämän jälkeen kone vertaa käyttäjän näkemyksiä ehdokkaiden vastauksiin.

– Uskon, että vaalikoneesta tulee hyvin suosittu. Varmasti jokaisen ehdokkaan kannattaa olla mukana alusta alkaen, sanoo Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola.

Yhteensä Mediatalo Keskisuomalaisen lehdillä on yhdeksän vaalikonetta yhdeksässä eri vaalipiirissä aina Varsinais-Suomesta Vaasaan, Pirkanmaalle, Helsinkiin, Uudellemaalle, Hämeeseen, Keski-Suomeen, Savo-Karjalaan ja Kaakkois-Suomeen. Koko maassa vaalipiirejä on 13.

Vaalikoneiden teknisestä suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa ohjelmistokehitysyhtiö Webscale.

− Vaatimuksina oli, että vaalikoneen tulee olla skaalautuva, responsiivinen ja tietoturvallinen. Lisäksi vaalikoneen käyttäjäkunnassa on paljon iäkkäitä käyttäjiä ja toisaalta paljon mobiilikäyttäjiä, joten helppokäyttöisyys ja esteettömyys ovat tärkeitä kriteereitä, kertoo projektin toteutuksesta vastannut senior cloud architect Hannu-Pekka Hakamäki Webscalesta.

Toimitukselle vaalikone toimii myös sisällöntuotannon apuna.

– Teemme vaalikonevastauksista juttuja paperilehteen ja verkkoon. Vaalikoneessa kysytään vaalien kannalta oleellisimpia ydinkysymyksiä, ja ehdokkaiden linjaukset ovat mielenkiintoisia, Mervola sanoo.

Jos olet ehdolla eduskuntavaaleissa Keski-Suomen vaalipiirissä, etkä ole saanut kutsua vaalikoneeseemme, otathan yhteyttä osoitteeseen verkkotoimitus@keskisuomalainen.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Eduskuntavaalit

Halvin ääni Keski-Suomesta eduskuntaan maksoi 2,07 euroa – eduskuntavaalien suurin vaalibudjetti oli 34 000 euroa

Naisehdokkaat pääsivät miehiä paremmin läpi eduskuntaan – valitut ehdokkaat ovat hyvätuloista väkeä

Lainvastaisista toimista ennakkoäänestyksessä aloitettiin rikostutkinta Oulussa, mutta ei Jyväskylässä – Poliisi: Jyväskylän tapauksessa rikoksen kynnys ei ylity

Hakkarainen ja Forsgrén samanlaisia pahiksia

Äiti huolestui, kun Bella Forsgrénia ei yhtenä päivänä kuulunut koulusta kotiin – lue vihreiden ääniharavan tarina Etiopiasta eduskuntaan

Haavisto: Vihreät valmiina hallitusneuvotteluihin, kunhan ilmasto, koulutus ja eriarvoisuus otetaan vakavasti

Maisterin paperit, töitä eri ministeriöissä ja EU:ssa – ikää uudella kansanedustajalla on vasta 29 vuotta

Eduskuntavaalien tulos teki Jämsässä historiaa ja "hakkaraiset"

Jalkatyö tuotti hämmentävän kovan tuloksen – jämsäläinen Jouni Kotiaho siirtää vastuuta kuljetusyrityksestä neljännelle polvelle

Tuore kansanedustaja jäi leskeksi nuorena pienten lasten äitinä – Nyt hän sanoo, että politiikassa tärkeintä on oikeudenmukaisuus

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.