Keskisuomalaisen vaalikone aukeaa lukijoille 1. maaliskuuta – mukana 25 kysymystä

Eduskuntavaalit käydään 14. huhtikuuta. Sopivan ehdokkaan etsimisen voi kuitenkin aloittaa jo perjantaina 1. maaliskuuta, kun Keskisuomalaisen vaalikone avautuu lukijoille.

Vaalikone on tarkoitettu Keski-Suomen vaalipiirissä äänestäville.

Koneessa on 25 kysymystä, joihin käyttäjä voi kertoa kantansa. Tämän jälkeen kone vertaa käyttäjän näkemyksiä ehdokkaiden vastauksiin.

– Uskon, että vaalikoneesta tulee hyvin suosittu. Varmasti jokaisen ehdokkaan kannattaa olla mukana alusta alkaen, sanoo Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola.

Yhteensä Mediatalo Keskisuomalaisen lehdillä on yhdeksän vaalikonetta yhdeksässä eri vaalipiirissä aina Varsinais-Suomesta Vaasaan, Pirkanmaalle, Helsinkiin, Uudellemaalle, Hämeeseen, Keski-Suomeen, Savo-Karjalaan ja Kaakkois-Suomeen. Koko maassa vaalipiirejä on 13.

Vaalikoneiden teknisestä suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa ohjelmistokehitysyhtiö Webscale.

− Vaatimuksina oli, että vaalikoneen tulee olla skaalautuva, responsiivinen ja tietoturvallinen. Lisäksi vaalikoneen käyttäjäkunnassa on paljon iäkkäitä käyttäjiä ja toisaalta paljon mobiilikäyttäjiä, joten helppokäyttöisyys ja esteettömyys ovat tärkeitä kriteereitä, kertoo projektin toteutuksesta vastannut senior cloud architect Hannu-Pekka Hakamäki Webscalesta.

Toimitukselle vaalikone toimii myös sisällöntuotannon apuna.

– Teemme vaalikonevastauksista juttuja paperilehteen ja verkkoon. Vaalikoneessa kysytään vaalien kannalta oleellisimpia ydinkysymyksiä, ja ehdokkaiden linjaukset ovat mielenkiintoisia, Mervola sanoo.

Jos olet ehdolla eduskuntavaaleissa Keski-Suomen vaalipiirissä, etkä ole saanut kutsua vaalikoneeseemme, otathan yhteyttä osoitteeseen verkkotoimitus@keskisuomalainen.fi.

Löydä oma eduskuntavaaliehdokkaasi Keskisuomalaisen vaalikoneesta

Uusimmat

Eduskuntavaalit

Tuntematon häirikkö tekaisi valemainoksen – laukaalaista kansanedustajaehdokasta häirittiin ikävällä tavalla myös raskausaikanaan

Ruoka ja ilmasto kuumensivat puheenjohtajatentin tunnelmaa – "Rauhallinen ihminenkin hermostuu, kun ei saa käyttää ihmiskunnan suurimmasta kysymyksestä puheenvuoroa"

Keski-Suomessa lähes 30 ehdokasta enemmän kuin edellisissä eduskuntavaaleissa – katso tästä kaikki maakunnan ehdokkaat ja heidän vaalinumeronsa

Uutisanalyysi: SDP laittaisi soten komiteavalmisteluun – sote-soppa porisisi taas koko vaalikauden ja kypsyminen olisi epävarmaa

"Veikkauksen monopoli on säilytettävä" – Ensi- ja turvakotien liitto evästi keskisuomalaisia eduskuntavaaliehdokkaita Jyväskylässä tiistaina

Vedonlyöntiyhtiön arvio: Heidät valitaan eduskuntaan Keski-Suomesta

Mauri Pekkarinen liikuttui kyyneliin 40-vuotisen uransa juhlakahveilla – sitten naurettiin tarinalle, jossa Raija Pekkarinen löysi Maurin työhuoneesta laatikollisen kondomeja

SDP repäisi kaulaa kokoomukseen Ylen kannatusmittauksessa – perussuomalaiset suurin nousija

Eduskuntavaalien ehdokasmaksuissa rajut erot – jotkut pulittavat kolme tonnia, toiset eivät senttiäkään

Asiantuntijan mukaan keskustelu hoivakotien epäkohdista on satanut demareiden laariin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.