Kottarainen

Kottarainen oli 1960-luvulla Keski-Suomessa hyvin yleinen pesimälintu, mutta nykyään kanta on vain murto-osa entisestään. Laji pesii edelleen koko maakunnassa. Kadon syyksi on arveltu elinympäristön ja maatalouden muutoksia. Nykyisin kottarainen pesii mieluiten hevos- ja karjalaidunten lähellä.

Kottarainen on taitava laulaja, joka matkii monia muita lintuja. Talvehtimispaikoillaan Englannissa sen tiedetään aiheuttaneet sekaannuksia jalkapallo-otteluissa matkimalla erotuomarin pilliä.

Ensimmäiset muuttajat saapuvat usein jo maaliskuun lopulla. Saapumisennätys on 9.3. Ainoa poikue varttuu jo alkukesällä. Seurallisena lajina kottarainen muodostaa syksyisin parvia. Syysmuutto päättyy lokakuussa. Talvehtii pääosin Länsi-Euroopassa, mutta melkein joka talvi joku yksilö yrittää talvehtimista Keski-Suomessakin.



- Ruumiin pituus 20 -23 cm

- Pesii puunkoloissa ja pöntöissä

- Kaikkiruokainen

- Matkii taitavasti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.