Laukaan lentävä metsästäjä tähtää Finnairin koulutukseen

Laukaan Kuusasta kotoisin oleva Kalle Koskinen on laskenut, että opiskelija-asunnon vuokran jälkeen toiseksi eniten rahaa menee bensiiniin.

Porissa Suomen Ilmailuopistossa opiskeleva Koskinen nimittäin karauttaa joka viikonlopuksi kotikonnuilleen, jotta pääsee metsälle. Jos ei metsästämään, niin vaikka telkänpönttöjä rakentamaan tai huolehtimaan riistaruokintapaikoista.

– Kun viikonlopun on kiertänyt maita ja mantuja, niin illalla ei tarvitse laskea lampaita. Ja talvella, kun tarpoo upottavassa hangessa, niin pysyy kroppa kunnossa. Luonnossa liikkuminen tarjoaa hyvää vastapainoa ilmailualan opinnoille, joissa edetään nopeasti ja uutta tietoa on omaksuttava koko ajan, Koskinen toteaa.

Koskisella on ollut metsästyskortti kymmenkunta vuotta, ja luonto on kiinnostanut häntä pikkupojasta lähtien.

– Aivan tarkkaan en tiedä, mikä sytytti kipinän luontoharrastuksiin. Kuulemma jo parivuotiaana piirtelin metsäkanalintuja, Koskinen kertoo.

Koskisen haaveena on päästä Suomen ilmailuopiston jälkeen tyyppikoulutukseen Finnairille.

Metsästyksen hän näkee hyväksi keinoksi ylläpitää fyysistä kuntoa. Tie saattaa viedä Airbus A350:n kakkosperämieheksi pitkille Kaukoidän lennoille tai A320:n perämieheksi Euroopan lennoille.

– Lento esimerkiksi Singaporeen kestää 11–12 tuntia. Pitkät lennot käyvät selän päälle, joten vastapainoksi on hyvä samoilla saloilla, nuori mies pohtii.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.