Nuolihaukka

Nuolihaukka kuuluu ns. jalohaukkoihin. Linnulla on tumma selkäpuoli ja valkoinen naama, jossa musta viiksijuova. Ulkonäöltään se on kuin pieni muuttohaukka, mutta sirous ja kevytrakenteisuus sekä punaiset ”housut” erottavat sen sukulaisestaan.

Useimmat parit pesivät rannoilla ja saarissa. Pesä on useimmiten vanhassa variksen pesässä ja lähes aina männyssä. Petolintujen tapaan poikueita on yksi vuodessa.

Ravinnokseen nuolihaukat pyytävät pikkulintuja ja isoja hyönteisiä. Hyvälle saalistuspaikalle lintujärville saattaa kerääntyä useita nuolihaukkoja sudenkorentoja jahtaamaan. Silloin ne risteilevät matalalla ruovikon yllä ja syövät saaliinsa lennossa.

Nuolihaukat saapuvat keväällä vasta toukokuussa ja talven viettoon ne poistuvat jo hyvissä ajoin syyskuussa. Talvehtimisalueet o-vat trooppisessa Afrikassa.

Rinnakkaisnimiä ovat mm. piilihaukka ja pääskyshaukka.



- Ruumiin pituus 29–35 cm

- Pesii vanhoissa variksen pesissä

- Syö sudenkorentoja

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.