Punarinta

Punarintaa ei voi sotkea muihin meillä tavattaviin lajeihin. Läheltä huomaa linnun suuret silmät, jotka kertovat linnun sopeutumisesta hämäriin oloihin. Koiras aloittaakin laulunsa iltahämärissä, jolloin kaunis huiluääni kaikuu metsänreunan kuusen latvasta. Hermostuessaan linnut tiksuttavat. Laji on Keski-Suomessa runsaslukuinen.

Punarinta on karaistunut lintu. Ensimmäisiä saapujia on havaittu jo maaliskuun lopulla. Saapumisennätys on 21.3. Pääjoukot saapuvat huhtikuussa. Usein punarinnan näkee pihapiirissä.

Pesintä alkaa jo toukokuussa ja toinen poikue varttuu keskikesällä. Pesä on maakolossa tai onkalossa.

Ravinto koostuu hyönteisistä, madoista ja marjoista. Syysmuutto alkaa syyskuussa ja viivyttelijöitä on tavattu vuoden loppuun asti. Pääosa viettää talven kuitenkin etelämpänä Euroopassa ja Pohjois-Afrikassa.

Rinnakkaisnimiä ovat mm. punarintasatakieli ja tapinvääntäjä.



- Ruumiin pituus 12–14 cm

- Pesä mättään onkalossa

-Tulee usein pihapiiriin

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.