Säät eivät suosineet perhoskuvaajaa viime kesänä – muutama täsmäosuma pelasti luontokuvaajan suven

Ennuste kuluvan vuoden hyönteismääristä ei ole kehuttava.

Kuvasin aiemmin todella paljon perhosia ja sudenkorentoja, mutta viimeiset kolme kesää ovat olleet aivan onnettomia. Hyönteisiä piinaavat kylmät ja sateiset säät ovat pitäneet kohteet ja sitä kautta myös kuvat vähissä.

Vaikka säät eivät suosineet, ei viime vuosi omalta kohdaltani aivan lohduton ollut. Muutamalla mainiosti onnistuneella täsmäretkellä sain pelastettua paljon. Toipa kesä mukanaan itselleni jopa aivan uuden kuvatun päiväperhoslajin, ensimmäisen sitten vuoden 2012. Perhoskuvien kokonaismäärä on kuitenkin melkoisen pieni normaaleihin kesiin verrattuna.

Valitettavasti ennuste kuluvan vuoden hyönteismääristä ei ole kehuttava, sillä huonot kelit eläinten lisääntymisaikana enteilee jatkossa vaatimattomia yksilömääriä. Toivottavasti tuleva vuosi tuo jo viimein mukanaan hyönteisiä suosivan kesän. Yksikin lämmin ja aurinkoinen suvi voi muuttaa lähes kaiken.

Hyönteiset ovat tavattoman tehokkaita lisääntymään ja leviämäänkin. Parempia aikoja odotellessa on mukava palata vielä muutamaan viime kesän huippuhetkeen.

Sarjan aikaisemmat osat löytyvät osoitteesta: http://www.ksml.fi/aiheet/Luonto_kuvaan

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .