Euroopan kemikaalivirasto tutkii tatuointimusteet

Tiedon keruu on suunnattu erityisesti tatuointivärejä ja pysyviä meikkejä käyttäville yrityksille, valmistajille, maahantuojille, jakelijoille ja vähittäiskauppiaille.

Helsingissä toimiva EU:n Euroopan kemikaalivirasto (ECHA) kerää näyttöä vaarallisista aineista tatuointiväreissä ja pysyvissä meikeissä.

– Tatuointimusteet ja pysyvät meikit voivat sisältää vaarallisia aineita, esimerkiksi aineita, jotka aiheuttavat allergioita, syöpää tai muita haitallisia terveysvaikutuksia. EU:n kosmetiikkalainsäädännön mukaan terveydelle vaarallisia aineita ei saa käyttää kosmetiikkavalmisteissa, mutta niitä ei ole kielletty tatuointiväreissä tai pysyvissä meikeissä.

Euroopan komissio on pyytänyt kemikaalivirastoa arvioimaan tatuointiväreissä ja pysyvissä meikeissä käytettävien aineiden terveysriskejä ja tutkimaan, tarvitaanko näille EU-laajuinen rajoitus.

Tiedon keruu on suunnattu erityisesti tatuointivärejä ja pysyviä meikkejä käyttäville yrityksille, valmistajille, maahantuojille, jakelijoille ja vähittäiskauppiaille. Alan järjestöt, kuluttajajärjestöt, jäsenvaltioiden viranomaiset ja muut, joilla on aiheeseen liittyviä tietoja, voivat myös lähettää tietonsa ECHA:lle.

– Mahdollinen rajoitus ei koske tatuointia tai tatuointipalveluita, vaan tarkoituksena on varmistaa, että EU:n alueella käytetyt tatuointimusteet ja meikit ovat turvallisia, Kemikaalivirasto korostaa.

Tiedon keruu päättyy 23. marraskuuta tänä vuonna.

Lähde: Euroopan kemikaalivirasto

Uusimmat

Hyvinvointi

Raskaana sauhuttelu on luultuakin vaarallisempaa – riski lapsen kuolemalle kasvaa huomattavasti

Uupumusta ei luokitella sairaudeksi, vaikka siihen voi kuolla – Marjo, 38, ei lopulta selvinnyt edes kotitöistä

Erityislapsen äiti ei voi paeta kuormittavia tilanteita, joten Kirsi, 40, opetteli säätelemään tunteitaan – Asiantuntija: "On huono selitys, että meidän suvussa ollaan aina oltu tällaisia"

Raskauden käynnistäminen 39. viikolla vähentää riskejä – muun muassa keisarileikkauksen tarve pienenee

Sadattuhannet suomalaiset kärsivät uniapneasta, jolla voi olla vakavia seurauksia – siksi "paras kaveri" kulkee aina jyväskyläläisen Marja-Leenan mukana

Nivelrikkoa tutkitaan nyt uudella menetelmällä aiempaa helpommin ja halvemmin

Hyvä mieli lisää liikuntahaluja – suomalaiset tuntevat liikunnan terveyshyödyt, mutta silti osa ei halua liikkua

Valmentaja kumoaa ihmisten harhaluuloja – moni nainen syö liian vähän ja on melkein koko ajan nälkiintynyt

Maltillinen liikunta nopeuttaa paranemista – tutkimuksessa mukana sata aivotärähdyksen saanutta nuorta

Risto ja Marja-Leena Nieminen ovat olleet naimisissa liki 50 vuotta – "Avioliitossa hyvin herkästi aistii, onko toinen paikalla vai ovatko ajatukset jossain muualla"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.