Hyvä mieli lisää liikuntahaluja – suomalaiset tuntevat liikunnan terveyshyödyt, mutta silti osa ei halua liikkua

Liikuntaharrastus jatkuu todennäköisimmin, jos ihminen voi psykologisestikin hyvin. Jyväskylän yliopiston väitöstutkimuksessa selvisi, että psykologiset tekijät vaikuttavat keski-ikäisten ja ikääntyneiden suomalaisten liikuntahaluihin.

Tutkimuksessa aiemmin vähäisesti liikuntaa harrastaneet ikääntyneet osallistuivat yhdeksän kuukauden ajan säännölliseen ohjattuun voimaharjoitteluun. Fyysisten hyötyjen lisäksi myös heidän elämänhallinnan tunteensa lisääntyi ja he alkoivat nauttia harjoittelusta. Se ja usko omiin kykyihin ennustivat harjoittelun jatkumista tutkimuksen jälkeenkin. Itselle mieluisen liikuntamuodon löytäminen ja sopivan tasoinen harjoittelu, joka lisää itseluottamusta, ovat avainasemassa uuden liikuntaharrastuksen ylläpitämisessä.

Tutkimuksen tietojen avulla voidaan edistää ihmisten liikkumista. Suomalaiset tuntevat liikunnan terveyshyödyt hyvin, mutta kaikki eivät silti halua liikkua. Valistamisen sijaan ihmisiä voidaan kannustaa löytämään liikuntamuotoja, joista he saavat iloa ja nautintoa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .