Paljonko liukuvoidetta on tarpeeksi? Verkossa julkaistut sarjakuvat menevät suoraan asiaan

Nuoret kaipaavat konkreettista ja kiertelemätöntä tietoa seksistä, seksuaalisuudesta ja ihmissuhteista, säätiö kertoo.

Ketä voi rakastaa ja kenen kanssa voi harrastaa seksiä? Milloin tarvitaan liukuvoidetta, entä milloin saa sanoa ei? Muun muassa tällaisiin kysymyksiin vastataan seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden asiantuntijajärjestö Sexpon uusissa verkkosarjakuvissa. Niissä seksiä ja seksuaalisuutta sen eri ilmenemismuodoissa käsitellään suoraan, huumorilla mutta myös vastuullisuutta ja puheeksi ottamista painottaen.

Sexpon ja Maria Björklundin sarjakuvat sisältävällä verkkosivustolla on runsaasti myös muuta tietoa seksistä ja ihmissuhteista.

Sexpon mukaan sarjakuvilla tarjotaan nuorten kaipaamaa tietoa, jota koulusta tai kotoa ei saa. Sarjakuvissa ja niihin liittyvässä tieto-osuudessa tarjotaan konkreettista tietoa. Sarjakuvilla avataan myös keskustelua ja ohjataan nuoria tiedon äärelle.

Sarjakuvien aiheet on poimittu nuorten Sexpon seksuaalineuvontapalveluissa esittämistä kysymyksistä, Sexpo kertoo.

Sexpo julkaisee lisää sarjakuvia tämän vuoden aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Hyvinvointi

Antti Kuparista, 37, puri paarma ja siitä alkoi yhdeksän kuukauden taistelu, joka vei sairaalaan tiputukseen – "Molempia jalkojani alkoi särkeä aivan mielettömästi, ja kuume nousi 39,7:ään"

Pyöräily on jyväskyläläiselle Miia Hoiskolle, 37, enemmän kuin harrastus, ja nyt hän haaveilee polkevansa Suomen päästä päähän: "En pelkää hullujakaan haasteita"

Vea Vainio ja Nella Kaartinen tanssivat metsässä, koska se tekee hyvää keholle ja mielelle – "Puhdistava, rauhoittava kokemus, jossa voi antautua hetkeen"

"Lopulta ei ollut muuta annettavaa perheelle kuin tilipussi" – Tom Tuohiaro, 43, teki jopa toistasataa tuntia töitä viikossa, poltti itsensä loppuun ja muutti metsään

Tiina Geijerillä, 41, on ollut yli 50 aivoinfarktia – "Kun kuulin koronaan liittyvästä veritulppariskistä, ajattelin heti, etten halua enää teholle"

Juha Reinikainen, 50, siirsi kaivonkantta ja putosi syvälle maan sisään – "Ensihoitajat mittasivat ruumiinlämmökseni 35 astetta"

Kumpi on terveydelle haitallisempaa: liika sokeri vai suola?

Taisteletko sinäkin makeanhimoa vastaan? Tutkijan mielestä sokerittomuuteen ei edes pidä pyrkiä: "Ruoka ei saa olla mautonta eikä tylsää"

Onko myönteinen ajattelu hyvän ja menestyksekkään elämän tae? Asiantuntijoilla erilaisia näkemyksiä: "Tämä on itsepetosta", "positiiviset tunteet laajentavat ajatteluamme"

Tiina Meriläinen, 41, sai selityksen sille, miksi hän unohtelee ja mokailee – "Helpotti kuulla, ettei kyse ole vain huolimattomuudestani"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.