Sotekokemukset Kangasniemellä eivät ole vain hyvät – murtuma-asiakkaita joudutaan lähettämään Mikkeliin

Sote: Ylilääkäri menetti valtaa, mutta vastuu jäi

Ylilääkäri Timo Savolaisella on tunne, että sote-muutos on vienyt häneltä valtaa, mutta jättänyt vastuun. Kokenut lääkäri toteaa Kangasniemen Kunnallislehden haastattelussa, että hänen suorat vaikutusmahdollisuudet ovat muutoksen jälkeen vähäisemmät. Muutos toteutui Kangasniemellä vuoden alussa.

Savolaisen mukaan monet asiat ratkotaan porrasta ylempänä, ja kauempana tehtävät päätökset vievät pitemmän ajan. Hänen pikaisten toiveiden listalla olisivat jalkahoitaja ja paremmin toimivat kuvantamispalvelut. Röntgenhoitaja työskentelee terveysasemalla vain yhtenä päivänä viikossa. Sen takia murtuma-asiakkaita joudutaan lähettämään Mikkeliin. Paremmalla kuvantamispalveluilla hoito annettaisiin Kangasniemellä. Jalkahoitajan työsopimus on päättynyt ja päätös uudesta viipyy.

Kangasniemen lääkäritilanne on hyvä. Terveysasemalla työskentelee kolme kokenutta lääkäriä. Edessä on työteliäs kesä. 3 500 kesämökin kunnan asukasluku tuplaantuu kesällä. 300 muun kunnan asukasta kirjattiin terveysaseman asiakkaaksi viime kesänä, kertoo lehti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .