Testissä: Älykello koukuttaa kuntoiluun, kun kehon toimintoja voi seurata tauotta

Samsung Gear Sport -älykello kannusta liikkumiseen, koska se seuraa koko ajan kehon toimintoja. Kello kertoo otettujen askelten ja noustujen portaiden määrän, pulssin aika ajoin ja kulutetut kalorit. Se kehottaa nousemaan tuolilta, jos istuminen on kestänyt liian kauan. Lisäksi kellon avulla voi seurata 17 eri liikuntamuodon harjoituksia: kuinka pitkän matkan olet pyöräillyt ja paljonko olet kuluttanut energiaa. Tiedot voi siirtää myöhemmin älypuhelimeen tai tietokoneelle Samsung Connect -ohjelmalla. Ohjelmia käynnistetään näytön kehää pyörittämällä tai näyttöä klikkaamalla.

Puhelin vastaanottaa puheluita, lukee ja lähettää viestejä Samsung-puhelimesta, siinä on GPS ja Spotify Offline eli sen 4 Gt:n muistiin voi tallentaa musiikkia.

Vesitiivis Gear Sport on muunneltavissa käyttäjän makuun. Erilaisia digitaalisia kellotauluja, vaihdettavia rannekkeita, appeja ja sovelluksia löytyy pilvin pimein. Kellon perusmallit ovat väritykseltään musta (kuvassa ylhäällä) tai sininen.

Saman valmistajan Gear Fit2 Pro on pienempi ja kaarevalta näytöltään suorakaide. Sen ominaisuudet ovat Gear Sportin tasoa: liikuntaa seurataan ja erilaiset ilmoitukset vastaanotetaan. Kello luo henkilökohtaisen harjoitusohjelman ja sen avulla voi suunnitella ja seurata reittejä karttojen avulla. Kuntoilija voi pitää kirjaa syömistään kaloreista tai seurata omaa aktiviteetti- tai unitilastoaan.

Perusväritykseltään mustaa tai punaista Gear Fit2 Prota voi tuunata oman mielensä mukaan. Gear Sportista se eroaa edukseen siroutensa ansiosta. Molemmat kellot yhdistyvät Android-laitteisiin mutta enemmän ominaisuuksia saa irti, kun parina on toinen Samsungin Android-malli.

Kuntoilija jää älykellon koukkuun, kun hän alkaa seurata päivittäistä liikkumistaan. Molemmat kellot antavat kehuja tavoitteiden ylittämisestä ja kertovat paljonko vielä olisi ”mentävä”. Vai vihkaa sitä haluaakin saavuttaa tavoitteen ja pysyä siinä kiinni.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .