Solut eivät kiinnosta, kimppakämpät kyllä

Vaikka soluasuntojen kysyntä laskee sitä mukaa kun opiskelijayksiöiden kysyntä kasvaa, yksityisillä markkinoilla kimppakämpät pitävät edelleen pintansa.

Yhdessä asumisen suosio ei Suomen ­vuokranantajien yhteiskuntasuhdepäällikön Tuomas Viljamaan mukaan ole juuri laskenut, vaikka Kelan viimevuotinen asumistukiuudistus heikensi kimpassa asuvien opiskelijoiden asemaa.

– Kelan uudistus herätti viime vuonna paljon keskustelua, mutta en ole huomannut, että se olisi vaikuttanut kimppakämppien suosioon. Ainakaan en ole kuullut vuokranantajasta, joka olisi lakannut vuokraamasta asuntoa sen takia.

Siinä, missä ennen asumistukiuudistusta saattoi tehdä koko porukalle yhteisen sopimuksen samaan asuntoon, ei sellaisella lapulla nykyään heru asumistukea kaikille erikseen.

Ratkaisuksi Suomen vuokranantajat tarjoaa alivuokralaisuutta: yksi kavereista tekee sopimuksen koko asunnon vuokraamisesta itselleen ja alivuokraa sitten asunnosta huoneet muille.

Järjestely on vuokranantajan kannalta yksinkertainen. Toki siinä on riskinsä, sillä vastuu vuokranmaksusta on päävuokralaisella, vaikka joku alivuokralaisista jättäisi maksamatta vuokransa.

Uusimmat

Koti

Erityisesti uudet yksiöt aiempaa pienempiä

Onnistuu myös marraskuussa

Muovijäte usein halvempaa kuin sekajäte

Minimalismipelillä joulusiivouksen alkuun

35-kerroksisesta talosta Suomen korkein

Karsi ylimääräistä tavaraa - ota avuksi minimalismipeli

Haluttu tilanjakaja – kevyiden lasiseinien suosio on kovassa kasvussa

Vesi menee alas, kosteus nousee ylös

Imupoikien näkymätön työ

Isälle tuhtia makua

Kotipeili

Lue asuntoliite

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.