4 vinkkiä huolettomaan ja turvalliseen mökkeilyyn

Säiden lämmetessä monet suuntaavat jälleen mökille. Keräsimme muutaman kohdan, joihin kannattaa kiinnittää huomiota mökkikautta avatessa.

1. Lämmitä varoen

Pitkän käyttötauon jälkeen takkaa ja saunaa kannattaa lämmittää varovasti. Tuhkat on hyvä tyhjentää ja tarkistaa mahdollinen nuohoustarve. Vapaa-ajan asunnon ja sen saunan tulisijat ja hormit on nuohottava kolmen vuoden välein.

2. Tarkista paloturvallisuus

Palovaroittimen toiminta tulee tarkastaa säännöllisesti. Erityisesti talven jälkeen on hyvä testata, ettei varoittimen paristot ole päässeet tyhjenemään itsestään. Mökiltä on tärkeää löytyä myös sammutuspeite ja käsisammutin vaaratilanteiden varalle.

3. Lukot kuntoon

Kesä- ja vapaa-ajan asuntojen murrot ovat LähiTapiolan korvaustilastojen mukaan lisääntyneet ja ammattimaistuneet viime vuosina. Varkaita kiinnostavat eniten elektroniikka, työkalut, veneiden moottorit, aseet sekä alkoholi. Hyvä perusohje on, ettei mökillä tulisi säilyttää mitään arvokasta. Mökin lukot kannattaa silti tarkastaa ja pitää rakennus asutun näköisenä myös silloin, kun olet poissa.

4. Päivitä sähkölaitteet

Vanhat kodinkoneet, kuten jääkaapit ja televisiot kierrätetään usein mökille. Vanhat laitteet saattavat kuitenkin olla melkoisia energiasyöppöjä ja ne saattavat olla riskejä paloturvallisuuden kannalta, kun mökin lämpötilat ja kosteus vaihtelevat. Aina mökiltä lähtiessä kannattaa muistaa ottaa töpselit pois seinästä.

Kotipeili

Lue asuntoliite

Uusimmat

Kotipeili

Bo tähtää täydelliseen palveluun

Ilmalämpöpumppu voi myös viilentää

Bussiin mahtuu Viron romppeet

Antiikkimatkalla Virossa

Mökkikauppa herää ilmojen lämmetessä

Mitä nyt Éric Perrin? "Jyväskylä tuntuu kodilta"

Palokkalaisessa Suurosen perheessä uidaan kohta aurinkoenergialla

Aurinkopaneelit valtaavat suomalaisia talonkattoja

Sisäilmaongelma on aina tutkittava

Kevään merkkejä asuntokaupassa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.