Asuntokaupan myötätuuli jatkuu

Jyväskyläläiset kiinteistönvälittäjät odottavat asuntokaupan hyvän vireen jatkuvan.

Kysyimme myös, milloin olisi paras aika laittaa omakotitalo myyntiin. Vastaajien mielestä ei kannata jäädä odottamaan lumien sulamista – taloja myydään läpi vuoden. Juuri nyt voi saada omalle talolleen enemmän näkyvyyttä kuin ruuhkaisena kevät-kesä -aikana.

Janne Särkkä K-S OPKK

1. Asuntokauppa jatkui hyvällä tasolla erinomaisen vuoden 2016 jälkeen. Omakotitalokauppa piristyi selvästi ja tunnelmat olivat kauttaaltaan myönteiset.

2. Vuosi 2018 on käynnistynyt lupaavasti. Uskon, että Jyvässeudun talouden hyvä tunnelma heijastuu asuntokauppaan ja vuodesta tulee edellistäkin parempi.

3. Omakotitalokauppaa tehdään ympäri vuoden. Myyntiä suunnittelevan kannattaa laittaa talo myyntiin nyt talvella, sillä tarjonta on talvella vähäisempi ja silloin voi erottua markkinoilla.

4. Käytännön asiat on hyvä varmistaa etukäteen eli mm. rahoitus- ja vakuutusasiat. Välittäjävalinta kannattaa tehdä huolella, sillä asunnon ensivaikutelma ratkaisee enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Hyvä välittäjäkumppani verkostoineen pystyy tarjoamaan asunnon myyjälle parhaat palvelut tässä asiassa.

5. Koko OP-Kiinteistökeskus -ketju elää uudistumisen aikaa. Opkk.fi -ilme vaihtuu OP-koti.fi -asuun ja OP-Kiinteistökeskus -tuotemerkki kokee laajan toiminnallisen uudistumisen, josta asiakas hyötyy. Keski-Suomen OP-Kiinteistökeskus jatkaa alan pioneerina asunnonvaihtajia hyödyttävien palveluiden kehittämistä.

Janne Neuvonen, Huom!

1. 2017 oli mielenkiintoisesti vaihteleva vuosi, joka päättyi nousujohteisesti. Jopa joulukuu oli hyvä myyntikuukausi. Myyntimme nousi edellisestä vuodesta 25%.

2. Tammikuu on alkanut pirteästi ja odotan patoutuneiden myyntiketjujen purkautumisen lisäävän asuntokauppaa vuoden alkupuoliskolla. Sijoittajat ovat myös aktiivisia.

3. Omakotitalokaupassa ei kannata odottaa lumien sulamista, vaan myynti kannattaa aloittaa heti kun oma tilanne sen sallii. Varsinkin uudempien talojen kysyntä ylittää tarjonnan.

4. Paljonkin voi tehdä ns. myynnin esteiden poistamiseksi. Ne ovat kohdekohtaisia ja niistä ammattitaitoinen välittäjä kertoo jo arviokäynnillä asiakkaalleen avoimesti. Siisteys, puhtaus ja remonttivapaus ovat ensisijaisia asioita.

5. Meillä sai tutkintokokeessa kaksi osakasta LKV-pätevyyden vuoden vaihteessa ja aiomme kasvattaa välittäjiemme määrää edelleen. Olemme jo aloittaneet rekrytoinnin (ura.huom.fi).

Marketta Tulla-Rajala, SP-Koti

1. Viime vuosi päättyi positiivisissa tunnelmissa. Kauttamme välittyi kiitettävästi koteja.

2. Uskon myöskin, että vuodesta tulee hyvä. Alkuvuodelle on kauppoja jo sovittu, joten alku ainakin on lupaava.

3. Nyt on paras aika laittaa omakotitalo myyntiin.

4. Puhtaus ja raikkaus ovat eduksi. Liika tavara pois.

5. Kotisivumme uudistuvat.

Sanna Hotanen. Kiinteistömaailma

1. Erinomainen vuosi 2017 takana. Tiimimme teki yli 50% myynnin kasvun edellisestä vuodesta ja asiakastyytyväisyytemme on ketjun kärkipäätä.

2. Positiivinen vire on jatkunut heti tammikuusta alkaen. Odotamme tästä vuodesta vielä parempaa kuin viime vuosi.

3. Aina on erinomainen aika laittaa omakotitalo myyntiin, kauppaa tehdään ympäri vuoden. Tärkeintä on miettiä omaa tilannettaan ja tarvetta. Kuvien ja materiaalien välityksellä pystymme tuomaan tärkeät asiat kohteesta esille eri vuodenaikoina.

4. Kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Autamme ja ohjeistamme jo miettimisvaiheessa niin myyntiin kuin ostoon liittyen.

5. Meillä on hyvä draivi ja tekemisen meininki päällä. Loistava, täysillä yhteen pelaava tiimimme tulee palvelee jatkossa ostajaa yhä kattavammin. Uusia tuulia on tulossa, niistä myöhemmin lisää.

Sami Nivala, SKV

1. Asuntokauppavuosi 2017 meni odotusten mukaisesti. Tilastojen valossa merkillepantavaa on, että uudet ja uudehkot asunnot ja omakotitalot menivät kaupaksi erityisen hyvin. Vanhemmissa taloyhtiöissä kotien myyntiajat ovat pidentyneet. Kokonaisuutena olemme tyytyväisiä vuoteen 2017.

2. Kuluttajien luottamus omaan talouteensa on korkeimmalla tasolla moneen vuoteen. Myös korot näyttävät pysyvän alhaalla. Nämä kaksi elementtiä varmistavat positiivisen kehityksen vuonna 2018.

3. Paras hetki myydä talo on silloin, kun tarjontaa ei ole liikaa. Kesällä tarjontaa on eniten ja oma talo ei ehkä löydäkään ostajaa. Omakotitaloja myydään ennakkoluuloista poiketen tasaisesti ympäri vuoden. Oikea aika talon myyntiin on silloin, kun tarve asunnon vaihdolle on syntyy.

4. Ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä osaa kertoa myyntiä harkitsevalle oikean strategian. Pohdimme yhdessä myyjien kanssa esimerkiksi, kannattaako asunnossa tehdä remonttia ennen myynnin aloittamista? Hyvä myyntisiivous ja pieni stailaus nopeuttavat myyntiä. Oikea hinnoittelu varmistaa onnistuneet kaupat.

5. SKV on vienyt asuntokaupan uusille urille Kodin Tarina® -konseptillaan. Tutkitusti kodin myynti ja osto on vahvasti tunnekysymys, järkisyitä unohtamatta. Sopiva koti vaan usein tuntuu oikealta. Hyvä Kodin Tarina® syntyy asunnon myyjän ajatuksista ja kokemuksista, joille annamme tilaa Kodin Tarina® -konseptissa.

Mikko Savolainen, LKV Savolin

1. Hyvä fiilis jäi. Viime vuonna onnistuimme myymään eniten asuntoja koko LKV Savolinin 20-vuotisen historian aikana.

2. Oikein hinnoitellut asunnot menevät edelleen hyvin kaupaksi ja olemme muutaman asuntokaupan jo sopineet alkuvuonna.

3. Yhtä oikeaa aikaa ei ole, mutta kun maaliskuussa aurinko alkaa paistaa kauniisti keväthangille, niin silloin on hyvä aika laittaa talo myyntiin.

4. Hyvä siivous ja tavaroiden järjestely antaa ostajalle hyvän ensivaikutelman asunnosta. Ostajalle antaisin vihjeen, että selvitä lainansaanti heti, kun asunnon ostoaikeet heräävät.

5. LKV Savolin on ajan hermolla. Teemme uudistuksia mm. sosiaaliseen mediaan ja otamme käyttöön sähköiset lomakkeet, jotka parantavat palveluamme entisestään.

Jari Enberg, Enberg Oy LKV

1. Parhaiten kaupaksi kävivät hyväkuntoiset, sijainniltaan hyvillä paikoilla olleet kohteet. Ensiasunnon ostajien vähyys näkyi edelleen.

2. Odotan ensiasunnon ostajien määrän kasvavan. Toivon myös vanhojen, remontoitavien asuntojen kaupan vilkastuvan.

3. Aina, kun myyjällä on tarve myydä omakotitalonsa. Vuodenajalla ei ole merkitystä lukuunottamatta rantapaikkojen myymistä.

4. Kannattaa korjata selkeät viat, siistiä asunto, ja viedä kaikki ylimääräinen tavara pois. Laittaa näyttöjä varten asunto sellaiseksi kuin vieraita olisi tulossa kylään. Mikäli mahdollista niin todella huonokuntoinen asunto olisi hyvä remontoida tai ymmärtää remontin tarpeen näkyminen hinnassa.

5. Pyrimme kehittämään omia toiminta- ja markkinointitapoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotipeili

Päijänne osana asuntoa

Fiilistä sisustukseen valokuvatapetilla

Peab rakentaa parasta Jyväskylää

Säilö herkkusi oikein

Kauppa käy, vaikka marjakesä on ollut kuiva

Ilmalämpöpumppu voi myös viilentää

Bo tähtää täydelliseen palveluun

Mökkikauppa herää ilmojen lämmetessä

Antiikkimatkalla Virossa

Bussiin mahtuu Viron romppeet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.