Fiilistä sisustukseen valokuvatapetilla

Valokuvatapetti voi tuoda kodin sisustukseen uniikkeja vivahteita, mutta mitä tehdä, kun jo valittua tapettia ei enää valmistetakaan? Remisterin Annika Asmundela ja Kopioteamin Jarno Rusanen tietävät, miten toimia.

Remisterin sisustus- ja remonttisuunnittelija Annika Asmundela uskalsi ensimmäistä kertaa kolmentoista vuoden Remister-uransa aikana ehdottaa asiakkaalle rouheaa, eläinkuosista tapettia. Se olikin nappi valinta.

– Kun Annika näytti tapettivaihtoehtoa meille, tiesin heti että tämä se on. Vaikka miehelle tapettia piti vähän ensin perustella, hänkin oli lopulta todella tyytyväinen valintaan, asiakas toteaa.

– Leopardikuvioisella tapetilla oli ulkomainen toimittaja. Hain mallirullan meidän tavarantoimittajaltamme asiakkaalle näytettäväksi. Oli minulla muitakin vaihtoehtoja, mutta tiesin asiakkaiden olevan rohkeita ihmisiä, joiden kotiin tapetti varmasti toimisi täydellisesti, Annika Asmundela sanoo.

Pian matkaan tuli kuitenkin pulmia, kun tapettia ei ollutkaan saatavilla.

– Katsoimme vielä Orolla mallirullaa noutaessa, että tapettia saa, mutta kävikin ilmi, että sitä ei löytynyt enää mistään Suomesta, Asmundela sanoo.

– Tyttäreni asuu Hollannissa ja sain selville, että sieltä löytyisi kyseistä tapettia. Se tilattiin ja maksettiinkin, mutta sitten tuli ilmoitus, että tapettia ei enää valmisteta ollenkaan, Asmundela jatkaa.

Alkoi kuumeinen pohdinta, mitä tehdä. Asiakkaat olivat ihastuneet tapettiin. Asmundela ei halunnut aiheuttaa heille paniikkia ja päätti olla kertomatta ongelmasta. Idea valokuvatapetista alkoi ratkaista pulmaa ja hätiin tuli Kopioteamin Jarno Rusanen.

– Minulle tuli ajatus, että mitä jos tehdään alkuperäisen tapetin mukainen valokuvatapetti. Joku ehdotti, että mennään Helsinkiin valokuvatapettipainoon. Mietin, että eihän meidän tarvitse mihinkään Helsinkiin asti lähteä, kyllä täältäkin tekijöitä löytyy. Soitin suoraan Kopioteamille ja Jarno Rusaselle, Asmundela toteaa.

– Pääsin Kopioteamille kokeilemaan tapetin materiaalia ja Jarno teki todella ison työn, kun tapettiin tehtiin vaadittavat muutokset, kuvaa suurennettiin ja värejä korjailtiin. Tämä oli ihan paraatipelastus ja tapetista tuli vielä hienompi kuin alkuperäinen tapetti! Asmundela kehuu.

Tapetti vaikka omasta kuvasta. Asmundela ja Rusanen kokevat, että valokuvatapetti tuo uudenlaisia mahdollisuuksia kodin sisustukseen. Tapetin voi teettää vaikka omasta kuvasta – esimerkiksi oman mökkimaiseman, kuvan tärkeästä hetkestä tai luontokuvan. Annika Asmundela muistuttaa, että mitä tahansa kuvaa ei voi netistä käyttää tekijänoikeussyistä.

Kopioteamin Jarno Rusanen toteaa, että melkein mikä tahansa kuva on mahdollista toteuttaa valokuvatapettina, kunhan kuvanlaatu on tarpeeksi hyvä.

– Pieneen tilaan tehtävä valokuvatapetti saattaa onnistua vaikka kännykkäkamerakuvasta, Rusanen sanoo.

Kopioteamilla on mahdollista teettää omista kuvista myös esimerkiksi canvastauluja tai sisustustarroja. Hän kertoo, että juuri canvastauluja menee kaikkein eniten tällä hetkellä, mutta tapeteissa ja tarroissa olisi paljon uusia mahdollisuuksia.

– Melkein mitä vaan on mahdollista toteuttaa, kun vaan joku keksii, mitä haluaisi toteuttaa ja minkälaiseen tilaan. Esimerkiksi sisustustarrat tekevät astianpesukoneen kannesta ihan eri näköisen, Rusanen toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotipeili

Marjaa, kermaa ja fantasiakakkuja

Päijänne osaksi kotia

Vilkastunut mökkikauppa kaipaa jo lisää tarjontaa

Mökkitunnelmaa mukavuuksin

Tee niin kuin tarina

Kultaniitty puhkeaa kukkaan

Vesmanninmäen helmi hohtaa taas

Tunne teesi

Väriä kesäkukilla ja omia yrttejä pöytään

Koura apuna pihan laitossa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.