Isännöitsijää kunnioitetaan

Kolmen paritalon ja kuuden huoneiston taloyhtiö As. Oy Päijännepuisto 6 Nenäinniemessä on Riku Tenhusella isännöitävänä. Taloyhtiön hallituksen jäsen, entinen puheenjohtaja Anssi Gröhn toteaa, että he ovat hallituksessa olleet hyvin tyytyväisiä Riku Tenhusen isännöintiin.

– Hän on taloyhtiömme jämpti ja jämäkkä palkollinen, luotamme hänen korkeaan ammattitaitoonsa ja tietämykseensä, kuuntelemme hänen ohjeistustaan, mutta emme pidä häntä kuitenkaan taloyhtiömme johtajana. Hän tuntee kiinteistönhoitoon ja isännöintiin liittyvän lainsäädännön toisin kuin meistä kukaan eikä meistä yksikään pystyisi toimimaan taloyhtiömme isännöitsijänä, Gröhn listaa.

Gröhn kertoo, että heillä on käytössään sähköinen taloyhtiöportaali, mutta esimerkiksi yhtiökokouskutsut lähetetään silti aina kirjallisena asukkaiden postilaatikoihin.

– Kaikilla meistä on niin ruuhkaiset sähköpostit, että emme halua kutsuja sinne, vaan vanhanaikaisesti paperiversioina.

Isännöitsijän on Gröhnin mukaan pystyttävä pitämään vahva rooli esimerkiksi kokouksissa, ettei tilanne ajautuisi sivuraiteille. Yli neljän tunnin yhtiökokoukset kun eivät ole kenellekään mukava arki-iltatapahtuma.

– Isännöitsijä valmistelee aina hallituksen kanssa asialistan, joka sitten esitellään yhtiökokouksessa. Riku Tenhunen toimii aina kokouksissa sihteerinä, Gröhn kertoo.

Osakkaat arvostavat isännöitsijässään sitä puolta, että hän osaa neuvoa asukkaita myös pieniltä tuntuvissa asioissa. Anssi Gröhn kertoo, että esimerkiksi kun taloyhtiössä tehtiin muutama vuosi sitten riskirakenteiden korjausta, isännöitsijä muistutti jokaista asukasta erikseen ilmoittamaan hänelle, jos WC:n istuin vaihdettiin uuteen. Näin siitä jäi tieto mahdollista isännöitsijäntodistusta silmillä pitäen tulevaisuutta varten.

Taloyhtiön asukas kertoo vielä käytössä olevasta käyttöikälaskurista, jonka Tenhunen on ottanut käyttöön myös heidän taloyhtiössään. Siinä laskuriin syötetään hyvin tarkkaan tiedot kaikista taloyhtiön eri kohteista, niiden ikä ja mahdollisen remontin tarve. Kaikki näkyy laskurissa eri väreissä ja näiden mukaan kaikkien asukkaiden on helppo seurata oman taloyhtiön kuntoa ja erilaisia remonttitarpeita. Punainen väri kertoo jo pikaisesta huollosta tai korjauksesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kotipeili

Lue asuntoliite

Uusimmat

Kotipeili

Bo tähtää täydelliseen palveluun

Ilmalämpöpumppu voi myös viilentää

Bussiin mahtuu Viron romppeet

Antiikkimatkalla Virossa

Mökkikauppa herää ilmojen lämmetessä

Mitä nyt Éric Perrin? "Jyväskylä tuntuu kodilta"

Palokkalaisessa Suurosen perheessä uidaan kohta aurinkoenergialla

Aurinkopaneelit valtaavat suomalaisia talonkattoja

Sisäilmaongelma on aina tutkittava

Kevään merkkejä asuntokaupassa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.