Kysy asumisesta, lähetä kysymyksiä

Keskisuomalainen aloittaa asuntoasioihin liittyvän yhteistyön Keski-Suomen Kiinteistöyhdistyksen kanssa. Lukijat voivat lähettää asumiseen liittyviä ajankohtaisia kysymyksiä toimitukselle, joka välittää ne yhdistykselle. Kiinteistöyhdistys vastaa asiantuntijoiden avulla kysymyksiin.

Tällä hetkellä toiminnanjohtaja Hannu Mähösen mukaan asumista käsittelevät asiat liittyvät muun muassa parveketupakointiin.

Asukkaita ja taloyhtiöitä pohdituttavat kunnossapitovastuut. Kenelle kuuluu kosteusvaurion kustannukset esimerkiksi kylpyhuoneremontin yhteydessä? Taloyhtiön hallinto kiinnostaa. Mistä asioista päättää taloyhtiön hallitus, mistä yhtiökokous, mitä on hyvä hallintotapa?

Kysymyksiä voi esittää myös isoista remonttihankkeista. Tähän liittyen Jyväskylässä pidetään Paviljongissa 13.2. kaikille avoin Mahdollisuuksien remontti -tapahtuma, joka selvittää remonttien tekemistä niin taloyhtiöiden kuin asukkaiden kannalta.

– Jyväskylässä on paljon 1960–70 -luvuilla rakennettuja kerrostaloja, jotka ovat tulleet peruskorjausikään. Silloin vaaditaan pätevää hallitusta hoitamaan asiat kunnolla, Mähönen sanoo.

Monessa pienessä taloyhtiöissä on lykätty remontteja, ja korjausvelka on kasvanut koko ajan suuremmaksi. Kun joudutaan tekemään kaikki isot remontit kerralla, tilanne voi koitua kohtuuttomaksi osakkaille.

Mähönen kertoo, että yhdistyksen neuvontaan tulee yhä useammin kysymyksiä kuinka hallituksen tulisi käsitellä sosiaalisia ongelmia taloyhtiössä.

Kysymykset voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen: uutiset@keskisuomalainen.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotipeili

Päijänne osana asuntoa

Fiilistä sisustukseen valokuvatapetilla

Peab rakentaa parasta Jyväskylää

Säilö herkkusi oikein

Kauppa käy, vaikka marjakesä on ollut kuiva

Ilmalämpöpumppu voi myös viilentää

Bo tähtää täydelliseen palveluun

Mökkikauppa herää ilmojen lämmetessä

Antiikkimatkalla Virossa

Bussiin mahtuu Viron romppeet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.