Miten käy Anno-malliston?

Anttila: Pesänhoitaja uskoo, että tuotemerkille löytyy ostaja.

Kodinsisustajien suosiossa olleen Anttilan Anno-tuotesarjan tulevaisuuteen on uskoa, vaikka vielä tällä hetkellä sen jatkosta ei ole varmaa tietoa. Annon tuotteita on viime aikoina ollut myynnissä vain Anttila- ja Kodin 1 -tavarataloissa sekä niiden verkkokaupoissa. Heinäkuisen konkurssin jälkeen tavarataloissa on loppuunmyynti ja verkkokaupat suljettu.

– Yritämme ehdottomasti myydä sen. Se on yksi Anttilan arvokkaimmista brändeistä, todellinen helmi, kertoo Anttila Oy:n konkurssipesän pesänhoitaja Mikko Tiilikka.

Hänen mukaansa kiinnostuneita on ollut.

– Olen hyvin toiveikas, että se saadaan myytyä ja toivottavasti mahdollisimman nopeasti, jopa syyskuun aikana.

Toiveikkuutta pohjustaa se, että tuotemerkin ostaja ”saa lentävän lähdön”, kuten Tiilikka sanoo.

– Ostajan ei tarvitse lähteä nollasta, vaan valmiina ovat niin suunnittelijat kuin sopimusvalmistajatkin. Tullissakin odottaa konttikaupalla syksyn tuotteita.

Anttila Oy ehti julkaista heinäkuun alussa muutamia kuvia syksyn Anno-mallistosta. Uusia tuotteita luvattiin eri tuoteryhmiin, kuten kodintekstiileihin, sisustustuotteisiin ja kattaukseen.

Anno on useita vuosia vanha tuotemerkki. Alun perin se oli Keskon, mutta siirtyi yhtiöltä pois keväällä 2015, kun Kesko myi Anttilan.

Tuotemerkki ja sen mallisto uudistui täysin vuonna 2012. Tuolloin lähtökohtana oli luoda aikaa kestävä, vastuullinen ja selkeälinjainen mallisto suomalaisten suunnittelijoiden voimin. Tuotteissa käytettiin myös kierrätys- ja luonnonmateriaaleja ja tuotannossa lähialueita aina kun se oli mahdollista.

Anno-sarjan tunnetuimpia tuotteita ovat olleet matot, vuodevaatteet ja astiat. Esimerkiksi kolmisen vuotta sitten myyntiin tullut Pandora-villamatto sai nimityksen ”blogimatto”, koska siitä tuli hyvin pian sisustus- ja lifestyle-bloggaajien suosikkimatto.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotipeili

Päijänne osana asuntoa

Fiilistä sisustukseen valokuvatapetilla

Peab rakentaa parasta Jyväskylää

Kauppa käy, vaikka marjakesä on ollut kuiva

Säilö herkkusi oikein

Bo tähtää täydelliseen palveluun

Ilmalämpöpumppu voi myös viilentää

Bussiin mahtuu Viron romppeet

Antiikkimatkalla Virossa

Mökkikauppa herää ilmojen lämmetessä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.