Parsakaali on super-herkku

Kannattaa nautiskella mieluummin vähän raakana kuin ylikypsänä.

Monet kaalit ovat superruokaa, mutta parsakaalia pidetään parhaana. Sen ravintoainemäärät ovat huikeat, ja kun ahkerasti tutkii sen terveysvaikutuksia, tuntuu, että parsakaali joko auttaa ja ehkäisee monia, monia vakavia sairauksia. Se muun muassa ehkäisee syöpiä, erityisesti mahalaukun ja paksusuolen, mutta myös rintasyövän ja eturauhassyövän riskiä.

Lisäksi se sisältää valtavan määrän C-, A-, ja K-vitamiinia, kalsiumia, magnesiumia, fosforia ja kaliumia. Moniin muihin tuoreisiin kasviksiin nähden tuore parsakaali sisältää myös runsaasti proteiineja, alfalinoleenihappoa, B2-vitamiinia ja steroleita.

Lisäksi kasviksen kuitumäärä on kunnioitettavan suuri.

Parsakaalista saa parhaan terveyshyödyn, jos sitä syö raakana tai mikrossa tai höyryttämällä kypsennettynä. Näin ravintoaineet säilyvät parhaiten, ja parsakaali myös maistuu näin parhaimmalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotipeili

Päijänne osana asuntoa

Fiilistä sisustukseen valokuvatapetilla

Peab rakentaa parasta Jyväskylää

Kauppa käy, vaikka marjakesä on ollut kuiva

Säilö herkkusi oikein

Bo tähtää täydelliseen palveluun

Ilmalämpöpumppu voi myös viilentää

Bussiin mahtuu Viron romppeet

Antiikkimatkalla Virossa

Mökkikauppa herää ilmojen lämmetessä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.