Tapetointi on varmasti helppoa – omasta valokuvasta tapetiksi

Liimaa vain seinään ja tapetti siihen kiinni.

Enää ei tarvitse pelätä tapetointiin ryhtymistä, sillä tämän päivän easy up -tapetti helpottaa ja nopeuttaa urakkaa.

Perinteiset, työläät liisterit ja tapetointipöydät ovat historiaa, nyt tapetoinnissa tapettiliima levitetään suoraan seinään ja tapetti liimataan paikalleen.

1.  Ryhdy tapetointiurakkaan laskemalla tapettirullien tarve, mikä on puhdasta matematiikkaa. Jos tapetissa on kuviointi, joka täytyy kohdistaa, ota tämä huomioon. Tarkista myös, että tapettirullat ovat kaikki samaa erää.

2.  Aloita tapetointi raivaamalla paikat työskentelyä varten eli pois kaikki huonekalut, matot ja muut tavarat. Poista myös kaikki listat niin katonrajasta, lattianrajasta kuin ovenpielistäkin sekä valokatkaisijan ja pistorasioiden kuoret. Irrota myös mahdolliset sähköjohdot. Kytke sähköt pois päältä pääkatkaisijasta siksi ajaksi kun käsittelet sähkölaitteita. Suojaa lattia suojakartongilla.

3.  Puhdista tapetoitava seinä huolellisesti. Jos edellinen tapetti on hyvin kiinni eikä repsota mistään, voit tapetoida sen päälle. Voit myös poistaa vanhan tapetin. Tasoita naulanreiät ja muut kolot umpeen tasoitteella ja hio tasoitepaikat tasaisiksi. Imuroi seinä hyvin.

4.  Ensimmäisen tapettivuodan tulee olla ehdottoman suorassa, siksi vedä vuotaa varten viiva lyijykynällä pystysuoraan vatupassin mukaisesti. Aloita tapetointi aina sisäkulmasta.

5.  Levitä liima nurkkiin ja katonrajaan pensselillä, muuten tela on paras on työkalu. Levitä liima tasaisesti joka kohtaan.

6.  Vedä tapettivuota ylös suoraan paikalleen tarttumalla yläkulmiin ja aseta tapetti käsin oikeaan kohtaan. Varmista, ettei tapettivuotien väliin jää rakoa. Tasoita tapettilastalla pois ilmakuplat ja mutkat vetämällä lastaa ylhäältä alas ja keskeltä reunojen suuntaan.

7.  Leikkaa ylimääräiset tapetit pois tapettiveitsellä. Jos liimaa pursuaa vuotien välistä, pyyhi se pois kostealla pyyhkeellä tai sienellä.

8.  Asenna listat paikalleen, samoin pistorasioiden kannet. Kiinnitä mahdolliset sähköjohdot takaisin seinään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotipeili

Huom! Hulluna välittämiseen!

Kunnossapitoa poikkeusaikoinakin

Huom! Brändi kehittyy ja kasvaa

Kotijoukkue kasvaa osaavilla tiimipelaajilla

Lainaluukuilla on taas vilskettä

Päijänne osana asuntoa

Fiilistä sisustukseen valokuvatapetilla

Peab rakentaa parasta Jyväskylää

Säilö herkkusi oikein

Kauppa käy, vaikka marjakesä on ollut kuiva

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.