Tiivistämistä tarvitaan, mutta myös parkkipaikkoja

Jyväskylän kaupunginvaltuusto saa pian käsiteltäväkseen ehdotuksen keskusta-alueen uudistamiseksi. Keskustavisio 2030 -hankkeen tavoite on tiivistää alueen rakentamista. Se tehtäisiin muun muassa pihapysäköintialueita karsimalla.

Keskustassa asuvien määrä halutaan kaksinkertaistaa 30 000 asukkaaseen. Tavoite on oikeansuuntainen. Asuntojen lisääminen Jyväskylän keskustaan vahvistaa palveluja ja tuo elinvoimaa.

Jyväskylän tiivistysrakentaminen voi edellyttää pihaparkkipaikkojen tarpeellisuuden harkintaa. Elinvoimaa on kuitenkin vaikea säilyttää, jos keskustasta häviävät katutason parkkipaikat.

Keskusta ei säily vetovoimaisena, jos palvelujen äärelle on kovin vaikea päästä. Keskustan pysäköintiä on visioitu aikojen saatossa myös Harjun alle.

Keskusta-alueen visioinnissa olisi löydettävä kompromissi, jossa tiivistäminen ei tapahtuisi vain piha- ja katutason parkkipaikoista luopumalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotipeili

Kuka on Ari Friman?

360 Palvelut on notkea paikallinen

360 Palvelut Oy

Korona tuo muutoksia koteihin

Kuppikakku maistuu keskenäänkin – asianmukaiset juhlaherkut tekevät juhlatunnelman, vaikka juhlimassa olisi vain ihan oma porukka

Kotona on kivaa, kun ääni ja kuva pelaavat

Parvekekaihtimet suojaavat auringolta ja katseilta

Keittiö on kodin avara sydän

Peab rakentaa koteja tyytyväisille asukkaille

Tourulan tiimi luottaa palveluun

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.