Toimivaa luksusta seitsemässä tilassa

Milla Alftan

Uskalla ylittää oma mukavuusalueesi ja tee myös tavallisuudesta poikkeavia materiaalivalintoja. Hieman rohkeammat valinnat tuntuvat usein palkitsevimmilta lopputuloksessa.

Tämä on yksi sisustussuunnittelija Milla Alftanin napakoista 1–2 lauseen vinkeistä, joita hän tarjoilee Kristian Maukosen ottamien sisustuskuvien lomassa esikoiskirjassaan. Sisustusmagiaa kokoaa yhteen seitsemän sisustusta yksityiskodeista julkisiin tiloihin.

Yhtä punaista mattoa lukuun ottamatta räikeitä värejä ei näy, vaan tilat koostuvat utuisen ylellisistä sävymaailmoista. Toisaalta myös valkoiset seinät loistavat ilahduttavasti poissaolollaan.

Alftanilla on taito muokata kodeista hotellimaisen tyylikkäitä, mutta silti sohvan nurkkaan käpertymään kutsuvia. Tosin näiden tilojen äärellä pieni- ja keskituloinen voi vain huokailla ja ihastella. Monet tilaratkaisut ovat mittatilaustöitä ja harvassa kodissa on vaikkapa spa-osasto.

Teosta vaivaa pieni etäisyys, sillä kuvissa ei näy muita ihmisiä kuin suunnittelija itse. Toisaalta näin työn lopputulokset saavat arvoisensa huomion ja esillepanon.

Kirja on kirjaimellisesti raskas, mutta lukemiseen ei mene kauaa kuvapainotteisuuden vuoksi. Aikaa vierähtää sen sijaan sisustuksen yksityiskohtia tarkastellessa.

Yksi oikolukukerta lisää olisi tehnyt terää: esimerkiksi vinkeissä 11 ja 15 on täysin sama teksti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotipeili

Väriä kesäkukilla ja omia yrttejä pöytään

Koura apuna pihan laitossa

Kuka on Ari Friman?

360 Palvelut on notkea paikallinen

360 Palvelut Oy

Korona tuo muutoksia koteihin

Kuppikakku maistuu keskenäänkin – asianmukaiset juhlaherkut tekevät juhlatunnelman, vaikka juhlimassa olisi vain ihan oma porukka

Kotona on kivaa, kun ääni ja kuva pelaavat

Parvekekaihtimet suojaavat auringolta ja katseilta

Keittiö on kodin avara sydän

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.