Tuomiojärvi välkehtii osana kotia

Tuomiojärvi avautuu Valakankadun rivitalon ikkunoista joka aamu erilaisena – aina yhtä kiehtovana.

Jokainen päivä päättyy erilaiseen auringonlaskuun. Kesäisenä poutapäivänä aurinko vajoaa Laajavuoren taakse vasta myöhään illalla jättäen Tuomiojärven pintaan kultaisena välkehtivän muiston päivän viimeisistä säteistä. Sumuinen sadepäivän ilta on omalla tavallaan mystinen – niin myös kuun kimallus helmikuisen hangen pinnassa.

Vaihtuva maisemataulu ei petä koskaan! Se elää päivien ja viikkojen mukana. Milloinkaan se ei toistu samanlaisena kuin edellispäivänä.

Tuomiojärvelle avautuva näkymä on parasta tässä laadukkaassa kodissa.

Järvi on läsnä paitsi rauhallisella pihalla tai persoonallisella lasitetulla terassilla, myös asunnon kaikissa oleskelutiloissa. Järvimaisemaa voi ihailla olohuoneen sohvalta, keittiöstä, saunan lauteilta lasiovien läpi tai jopa wc-istuimelta – sen pienemmän wc:n.

Mihin tahansa menet, mitä tahansa puuhaat, katse kääntyy välkehtivään veteen tai lähes luonnontilaisena säilytettyyn, mutta siistiksi raivattuun rantaviivaan.

Soutuveneen voit vetää maihin kymmenen metrin päässä terassin portailta. Uimaan voit pulahtaa kenenkään häiritsemättä aina, kun siltä tuntuu.

Elät unelmaasi nyt ja tässä, et sitten joskus tai pelkissä mielikuvissa.

Vuonna 2015 valmistuneessa 107 neliön rivitalokodissa on kaikki, mitä pienen perheen elämiseen tarvitaan.

Paikan päällä laadukkaasti toteutetuissa ratkaisuissa huokuu korkea laatu ja pohjoismaiseen luontoon sulautuva arkkitehtuuri. Kodinkoneet on integroitu laadukkaisiin, kotimaisiin kalusteisiin. Asunnon materiaalit ja värit henkivät hyvää, luonnonläheistä makua.

Aikuiselle pariskunnalle väljää oleskelutilaa on ruhtinaallisesti. Reilunkokoiset makuuhuoneet antavat mahdollisuuksia myös lapsiperheelle.

Järven suuntaan avautuva, tilava kodinhoitohuone muuntuisi pikkuremontilla ylimääräiseksi nukkuma- tai leikkitilaksi, jos niin haluttaisiin. Iso, lasitettu terassi on oivaa lepotilaa kesäaikana ja tarjoaa talvellakin mahdollisuuden vaikka villasukka- ja glögibileille, mielikuvitus ei tunne rajoja.

Siistiä säilytystilaa on rivitalokodiksi tosi paljon sekä asunnon sisällä että tilavassa ulkovarastossa. Vaatekomeroissa väljyyttä ja käyttömukavuutta on lisätty peililiukuovin – peilit heijastavat tilantuntua myös huoneisiin.

Tuomiojärvi avaa mahdollisuudet monipuoliseen virkistykseen, ulkoiluun ja liikuntaan sekä kesällä että talvella.

Asunnossa sen valmistumisesta alkaen asunut pariskunta soutaa ja hiihtää järvellä sekä juoksee rantapoluilla – erityisesti isäntä on intohimoinen kuntosoutaja; reitit kulkevat järven päästä päähän tai saarten ympäri.

Joku toinen perhe voisi toteuttaa minikuntosalin terassille tai kodinhoitohuoneeseen. Siitä vain ideoimaan!

Valakankatu on luonnonläheinen asuinpaikka Mannilan kaupunginosassa, monipuolisten palvelujen tuntumassa. Jyväskylän keskustaan on matkaa nelisen kilometriä, Palokankeskuksen erinomaiset kauppapalvelut ovat vielä lähempänä. Hyvät liikenneyhteydet mahdollistavat sujuvan lähdön joka suuntaan – silti ajoväylät ovat kukkulan takana sen verran kaukana, että nelostien melu ei ulotu terassille tai edes ranta-alueelle.

Omille autoille on kaksi paikkaa suoraan asunnon edessä, ostoksia tai vaikkapa pelikasseja ei tarvitse kanniskella pysäköintialueelta matkojen päästä.

Vuonna 2015 rakennettu Valakankatu 15 on edelleen uudenveroinen.

Kahden makuuhuoneen ja tupakeittiön lisäksi 107 neliön asunnossa on saunaosasto, jonka yhteydessä tilava kodinhoitohuone. Lasitettu terassi tuo parikymmentä neliötä lisätilaa ja sen portailta aukeaa Tuomiojärvi, jonka yli aurinko paistaa terassille ja oleskelutiloihin koko päivän.

Kiinteistön on paikan päällä, ns. pitkästä tavarasta rakentanut kokenut jyväskyläläinen perheyritys Jyväs-Rakenne Oy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kotipeili

Lue asuntoliite

Uusimmat

Kotipeili

Bo tähtää täydelliseen palveluun

Ilmalämpöpumppu voi myös viilentää

Bussiin mahtuu Viron romppeet

Antiikkimatkalla Virossa

Mökkikauppa herää ilmojen lämmetessä

Mitä nyt Éric Perrin? "Jyväskylä tuntuu kodilta"

Palokkalaisessa Suurosen perheessä uidaan kohta aurinkoenergialla

Aurinkopaneelit valtaavat suomalaisia talonkattoja

Sisäilmaongelma on aina tutkittava

Kevään merkkejä asuntokaupassa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.