Vaaleaa ja siistiä

Nea Muikun, 16, huone muuttui viime keväänä, kun perheen rivitaloasunnossa remontoitiin ja sisustettiin uudestaan yläkerran kolme nuorten huonetta. Nyt Nean noin 15 neliön huoneessa on beigen, valkoisen ja vaaleanruskean sävyjä. Huoneen tärkein koriste on isän heinäseipäistä rakentamat seinätikkaat.

– Seipäät ovat mummoni luota Viekijärveltä, Nea kertoo.

Nean huoneen vieressä on isosiskon huone, samaa sävyä mutta tummempana. Vastapäätä on kaksoisveljen mustavoittoinen huone.

Kun perhe muutti nykyiseen Jyväskylän Kortepohjan asuntoon kahdeksan vuotta sitten, Nea, silloin 8-vuotias, halusi huoneeseen paljon vihreää väriä.

– Kun täytin 12 vuotta, tein huoneesta enemmän ison tytön huoneen ja vähensin vihreää väriä. Sitten aloin laittaa julisteita seinille. Sturm und Drang oli idolini.

Hän muistelee, että lapsena sängyllä piti olla paljon pehmoleluja ja muutenkin huoneessa oli enemmän tavaraa. Nyt kaikki pikkutavarat, kuten meikit, on järjestelty laatikostoihin.

Väripilkkuna lipaston päällä on muutama punainen parfyymipullo. Harrastuksetkaan eivät näy enää Nean huoneessa. Aiemmin hän soitti kitaraa. Nyt hän harrastaa cheerleadingiä kilpatasolla, valokuvaa ja matkustelee edelleen paljon perheen kanssa.

– Tykkään, että huoneessani on siistiä; siitä tulee hyvä mieli. Tämä huone on nyt just minun näköinen ja kodikas. Paitsi että katto pitää vielä maalata valkoiseksi ja kehyksiin laittaa kaverien ja perheen kuvia sekä itse ottamia valokuvia.

Hänen lapsuudenaikaiset tavarat ovat tallessa yhdessä komerossa, kirpparille menevät tavarat toisessa.

– Olen luonteeltani järjestelmällinen, vähän perfektionistikin. Olen äidiltäni oppinut, että huone pidetään siistinä, sanoo lukion kaksoistutkinto-opinnot syksyllä aloittava, kansainvälisestä markkinoinnista ja kielistä kiinnostunut Nea Muikku.

Kotipeili

Lue asuntoliite

Uusimmat

Kotipeili

Arkkitehtipalvelu kasvaa tuoreilla ideoilla

Pieni toimisto panostaa palveluun

Peab-koti Päijänteellä – lähellä ja silti kaukana kiireestä

Unelmakotisi on jo valmiina

Toivakka on luonnollinen valinta

Jyväskylän vetovoima ylläpitää asuntomarkkinoita

Innokkaimmin jouluna

Vuoden paras ruokajuhla vaatii arvoisensa puitteet – katso esimerkit kahteen erilaiseen joulukattaukseen

Yliopisto sai KOASilta pääomalahjoituksen

Kuusi on joulun kuningas

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.